Bron :: canva
Peperkoekcake
Deze peperkoekcake is een van mijn favoriete zoetigheden van het winterseizoen. Het is de perfecte combinatie van echt peperkoekaroma, kruidige smaak, zachtheid en heerlijke kwarkcrème die het zo speciaal maakt. Ik heb het al verschillende keren gemaakt en het was altijd een groot succes. De ingrediënten zijn gemakkelijk te verkrijgen en de bereiding is niet ingewikkeld.
Ingrediënten
Pasta:
- 250 g Meel
- 3 eetlepel Honing
- 75 g suiker
- 100 g boter
- 1 db ei
- 2 eetlepel Peperkoek kruidenmix
Smaakstoffen:
- 1⁄2 theelepel bakpoeder
- Korrel zout
Decoratie:
- 250 g cottage kaas
- 3 eetlepel bloemsuiker
- 1⁄2 citroen Geraspte schil
- Stervormige peperkoek voor decoratie
Laatste folders
Procedure
Smelt de boter en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de bloem met de peperkoekkruidenmix, baking soda en een snufje zout in een grote kom.
Voeg de eieren, honing en gesmolten boter toe en kneed het deeg.
Druk het deeg in een vooraf ingevette taartvorm en strijk het glad.
Bak de taart op de middelste laag in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.
Laat afkoelen. Meng ondertussen de kwark, poedersuiker en citroenrasp en bestrijk de afgekoelde cake met de crème. Zet de oven uit en laat de cake 10-15 minuten staan zodat de crème iets kan opstijven.
Versier tot slot de bovenkant met peperkoekkoekjes in de vorm van een ster.