Bron :: Yuri Iluhin from Canva
Penne pasta met tomatensaus
Recept voor een snelle en lekkere penne pasta met tomatensaus waar ik nooit genoeg van krijg.
Ingrediënten
- 400 g Penne
- olijfolie
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 kg Rijpe tomaten
- Zout en versgemalen zwarte peper
- basilicum
- parmezaan
Laatste folders
Procedure
Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes. Als je tomaten uit blik gebruikt, kun je ze beter blenden.
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Laat 1-2 minuten roosteren, maar pas op dat de knoflook niet verbrandt, want dat kan een bittere smaak aan het recept geven.
Voeg tomaten of tomatenmix toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 15 minuten sudderen op middelhoog vuur of tot de saus is ingedikt. Voeg de basilicum toe tegen het einde van het koken, zo behoudt de saus zijn frisse smaak.
Terwijl de saus pruttelt, kook je de penne in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op dat je de pasta niet te gaar kookt, als je het 'al dente' kookt zal het een veel betere textuur hebben.
Meng de gekookte penne met de saus en laat nog een paar minuten koken om alle smaken te combineren.
Bestrooi het gerecht voor het opdienen met geraspte Parmezaanse kaas, die de saus romig en diep van smaak maakt.