ADVERTENTIE

Bron :: Mariha-kitchen from Getty Images

Penne met basilicumpesto

Lekkere en snelle penne met basilicumpesto die je binnen 30 minuten op tafel hebt staan.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 400 g Penne Toegevoegd aan
  • 2 handvol Verse basilicum Toegevoegd aan
  • 50 g Pijnboompitten Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 150 g Parmezaanse kaas Toegevoegd aan
  • 125 ml Olijfolie Toegevoegd aan
  • Zout en versgemalen zwarte peper om op smaak te brengen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Kook penne pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vergeet niet om wat van het kookwater opzij te zetten om later te gebruiken voor de juiste consistentie van de pesto.

2. Stap

Terwijl de penne kookt, doe je de basilicum, pijnboompitten, knoflook, parmezaan, olijfolie, zout en peper in een blender. Mix tot er een gladde pasta ontstaat.

3. Stap

Roer de gemengde pesto door de gekookte en uitgelekte pasta. Als de pesto te dik is, voeg dan een beetje water van het koken van de pasta toe tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Penne met basilicumpesto

Lekkere en snelle penne met basilicumpesto die je binnen 30 minuten op tafel hebt staan.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Kook penne pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vergeet niet om wat van het kookwater opzij te zetten om later te gebruiken voor de juiste consistentie van de pesto.

2. Stap

Terwijl de penne kookt, doe je de basilicum, pijnboompitten, knoflook, parmezaan, olijfolie, zout en peper in een blender. Mix tot er een gladde pasta ontstaat.

3. Stap

Roer de gemengde pesto door de gekookte en uitgelekte pasta. Als de pesto te dik is, voeg dan een beetje water van het koken van de pasta toe tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.

Ingrediënten
400 g
Penne
2 handvol
Verse basilicum
50 g
Pijnboompitten
2 kruidnagel
Knoflook
150 g
Parmezaanse kaas
125 ml
Olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper om op smaak te brengen