ADVERTENTIE
Bron :: Mariha-kitchen from Getty Images
Penne met basilicumpesto
Lekkere en snelle penne met basilicumpesto die je binnen 30 minuten op tafel hebt staan.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 400 g Penne
- 2 handvol Verse basilicum
- 50 g Pijnboompitten
- 2 kruidnagel Knoflook
- 150 g Parmezaanse kaas
- 125 ml Olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper om op smaak te brengen
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
30 min.
1. Stap
Kook penne pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vergeet niet om wat van het kookwater opzij te zetten om later te gebruiken voor de juiste consistentie van de pesto.
2. Stap
Terwijl de penne kookt, doe je de basilicum, pijnboompitten, knoflook, parmezaan, olijfolie, zout en peper in een blender. Mix tot er een gladde pasta ontstaat.
3. Stap
Roer de gemengde pesto door de gekookte en uitgelekte pasta. Als de pesto te dik is, voeg dan een beetje water van het koken van de pasta toe tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.