ADVERTENTIE

Bron :: FB: RECEPTY zdravé FIT

Pasta met wortel-pompoensaus

Perfecte en gezonde pasta met wortel-pompoensaus die je opwarmt en vult.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 400 g pasta Toegevoegd aan
  • 2 stuk Wortelen Toegevoegd aan
  • 1 stuk Hokkaido pompoen Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 2 el Olijfolie Toegevoegd aan
  • 150 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper om op smaak te brengen Toegevoegd aan
  • Peterselie Toegevoegd aan
  • harde kaas Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Rasp de pompoen en wortels grof op een rasp. Ik denk dat het dit gerecht een specifieke textuur en knapperigheid geeft die je niet zou krijgen als je de groenten gewoon fijnhakt.

2. Stap

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze in een pan met olijfolie tot ze glazig zijn.

3. Stap

Voeg de geraspte pompoen en wortels toe, breng op smaak met zout en peper en laat afgedekt op middelhoog vuur ongeveer 20 minuten sudderen, tot de groenten zacht zijn.

4. Stap

Terwijl de groenten sudderen, kook je de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg tot slot de room toe aan de pan en laat even pruttelen.

6. Stap

Bestrooi de pasta met kaas en garneer met peterselie.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Pasta met wortel-pompoensaus

Perfecte en gezonde pasta met wortel-pompoensaus die je opwarmt en vult.

40
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Rasp de pompoen en wortels grof op een rasp. Ik denk dat het dit gerecht een specifieke textuur en knapperigheid geeft die je niet zou krijgen als je de groenten gewoon fijnhakt.

2. Stap

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze in een pan met olijfolie tot ze glazig zijn.

3. Stap

Voeg de geraspte pompoen en wortels toe, breng op smaak met zout en peper en laat afgedekt op middelhoog vuur ongeveer 20 minuten sudderen, tot de groenten zacht zijn.

4. Stap

Terwijl de groenten sudderen, kook je de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Stap

Voeg tot slot de room toe aan de pan en laat even pruttelen.

6. Stap

Bestrooi de pasta met kaas en garneer met peterselie.

Ingrediënten
400 g
pasta
2 stuk
Wortelen
1 stuk
Hokkaido pompoen
2 kruidnagel
Knoflook
1 stuk
De Ui
2 el
Olijfolie
150 ml
Kookroom
Zout en zwarte peper om op smaak te brengen
Peterselie
harde kaas