Bron :: luchezar from Getty Images Signature
Pasta met tomatenroomsaus
Pasta met tomatenroomsaus is mijn favoriet. De bereiding is heel eenvoudig.
Ingrediënten
- 400 g pasta
- 4 stukjes Tomaten
- 2 stukjes De Ui
- 3 kruidnagel Knoflook
- 200 ml Kookroom
- olijfolie
- Zout, versgemalen zwarte peper
- Kruiden naar smaak (basilicum, oregano)
- Geraspte kaas om te serveren
Laatste folders
Procedure
Maak de ui en knoflook schoon en snipper ze fijn. Laat de tomaten uitlekken en snijd ze in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de gehakte tomaten, zout, peper en kruiden toe en laat ongeveer 15 minuten sudderen. De tomaten moeten helemaal zacht worden en een gelijkmatige basis vormen voor de saus met de uien.
Kook ondertussen de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik kook de pasta meestal een minuut korter dan op de verpakking staat, zodat hij al dente is.
Voeg de kookroom toe aan het tomatenmengsel en roer. Als de saus te dik is, kun je een beetje water van het koken van de pasta toevoegen.
Meng de gekookte pasta met de saus en laat even sudderen om de smaken te combineren. Bestrooi met geraspte kaas voor het opdienen.