ADVERTENTIE

Bron :: littleclie from Getty Images

Pasta met gerookte zalm en roomsaus

Dit recept voor pasta met gerookte zalm en roomsaus is een van mijn favorieten. Ik maak het vaak omdat het erg lekker, snel en gemakkelijk te bereiden is. De zalm voegt smaak en voedingswaarde toe aan het gerecht, terwijl de roomsaus een romige consistentie toevoegt die de pasta perfect aanvult.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 250 g pasta Toegevoegd aan
  • 200 g Gerookte zalm Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 200 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • olie Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper Toegevoegd aan
  • Kruiden om te strooien Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik raad aan om een beetje olie en zout aan het kokende water toe te voegen zodat de pasta niet plakt.

2. Stap

Verhit de olie in een koekenpan en voeg de fijngehakte knoflook toe.

3. Stap

Voeg na een tijdje de in dunne reepjes gesneden gerookte zalm toe. De zalm moet slechts kort worden dichtgeschroeid op middelhoog vuur zodat hij niet uitdroogt.

4. Stap

Giet dan de room in de pan, breng op smaak en laat koken.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg tot slot de gekookte en uitgelekte pasta toe en meng alles goed door elkaar.

6. Stap

Tot slot kun je het gerecht garneren met peterselie of kruiden en opdienen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Pasta met gerookte zalm en roomsaus

Dit recept voor pasta met gerookte zalm en roomsaus is een van mijn favorieten. Ik maak het vaak omdat het erg lekker, snel en gemakkelijk te bereiden is. De zalm voegt smaak en voedingswaarde toe aan het gerecht, terwijl de roomsaus een romige consistentie toevoegt die de pasta perfect aanvult.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik raad aan om een beetje olie en zout aan het kokende water toe te voegen zodat de pasta niet plakt.

2. Stap

Verhit de olie in een koekenpan en voeg de fijngehakte knoflook toe.

3. Stap

Voeg na een tijdje de in dunne reepjes gesneden gerookte zalm toe. De zalm moet slechts kort worden dichtgeschroeid op middelhoog vuur zodat hij niet uitdroogt.

4. Stap

Giet dan de room in de pan, breng op smaak en laat koken.

5. Stap

Voeg tot slot de gekookte en uitgelekte pasta toe en meng alles goed door elkaar.

6. Stap

Tot slot kun je het gerecht garneren met peterselie of kruiden en opdienen.

Ingrediënten
250 g
pasta
200 g
Gerookte zalm
2 kruidnagel
Knoflook
200 ml
Kookroom
olie
Zout en zwarte peper
Kruiden om te strooien