Bron :: littleclie from Getty Images
Pasta met gerookte zalm en roomsaus
Dit recept voor pasta met gerookte zalm en roomsaus is een van mijn favorieten. Ik maak het vaak omdat het erg lekker, snel en gemakkelijk te bereiden is. De zalm voegt smaak en voedingswaarde toe aan het gerecht, terwijl de roomsaus een romige consistentie toevoegt die de pasta perfect aanvult.
Ingrediënten
- 250 g pasta
- 200 g Gerookte zalm
- 2 kruidnagel Knoflook
- 200 ml Kookroom
- olie
- Zout en zwarte peper
- Kruiden om te strooien
Laatste folders
Procedure
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik raad aan om een beetje olie en zout aan het kokende water toe te voegen zodat de pasta niet plakt.
Verhit de olie in een koekenpan en voeg de fijngehakte knoflook toe.
Voeg na een tijdje de in dunne reepjes gesneden gerookte zalm toe. De zalm moet slechts kort worden dichtgeschroeid op middelhoog vuur zodat hij niet uitdroogt.
Giet dan de room in de pan, breng op smaak en laat koken.
Voeg tot slot de gekookte en uitgelekte pasta toe en meng alles goed door elkaar.
Tot slot kun je het gerecht garneren met peterselie of kruiden en opdienen.