ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Oven-geroosterde Kalkoenborst

Dit recept voor oven-geroosterde kalkoenborst is een eenvoudig, klassiek hoofdgerecht voor de feestdagen, dat op smaak is gebracht met rozemarijn, salie en tijm voor het meest sappige en smaakvolle resultaat. Het is glutenvrij en dient 6 personen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 3 Ponden Kalkoenborst met bot Toegevoegd aan
  • 2 tbls olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Gedroogde rozemarijn Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Gedroogde salie Toegevoegd aan
  • 1 theelepel gedroogde tijm Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm uw oven voor op 325°F (165°C) en plaats een rooster in het onderste derde deel van de oven.

2. Stap

Spoel de kalkoenborst af onder koud water en dep deze droog met keukenpapier.

3. Stap

Meng in een kleine kom de olijfolie, rozemarijn, salie, tijm, zout en peper.

4. Stap

Wrijf het kruidenmengsel over de hele kalkoenborst, zorg ervoor dat het ook onder de huid komt.

ADVERTENTIE
5. Stap

Leg de kalkoenborst met de huid naar boven op een rooster in een braadpan.

6. Stap

Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 1,5 tot 2 uur, of totdat de interne temperatuur van het dikste deel van de borst 165°F (74°C) aangeeft.

7. Stap

Haal de kalkoen uit de oven en laat deze 15 minuten rusten voordat je hem snijdt en serveert.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Oven-geroosterde Kalkoenborst

Dit recept voor oven-geroosterde kalkoenborst is een eenvoudig, klassiek hoofdgerecht voor de feestdagen, dat op smaak is gebracht met rozemarijn, salie en tijm voor het meest sappige en smaakvolle resultaat. Het is glutenvrij en dient 6 personen.

120
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm uw oven voor op 325°F (165°C) en plaats een rooster in het onderste derde deel van de oven.

2. Stap

Spoel de kalkoenborst af onder koud water en dep deze droog met keukenpapier.

3. Stap

Meng in een kleine kom de olijfolie, rozemarijn, salie, tijm, zout en peper.

4. Stap

Wrijf het kruidenmengsel over de hele kalkoenborst, zorg ervoor dat het ook onder de huid komt.

5. Stap

Leg de kalkoenborst met de huid naar boven op een rooster in een braadpan.

6. Stap

Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 1,5 tot 2 uur, of totdat de interne temperatuur van het dikste deel van de borst 165°F (74°C) aangeeft.

7. Stap

Haal de kalkoen uit de oven en laat deze 15 minuten rusten voordat je hem snijdt en serveert.

Ingrediënten
3 Ponden
Kalkoenborst met bot
2 tbls
olijfolie
1 theelepel
Gedroogde rozemarijn
1 theelepel
Gedroogde salie
1 theelepel
gedroogde tijm
1 theelepel
zout
12 theelepel
Zwarte peper