ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Ouderwetse No-Bake Chocolade Eclair Cake

Deze decadente Chocolade Eclair Cake is een publiekstrekker, met pure chocolade van goede kwaliteit in de ganache, die de algehele smaak verbetert en een vleugje verfijning toevoegt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
9
  • 2 pakketten Instant vanillepudding Toegevoegd aan
  • 3 kopjes Van melk Toegevoegd aan
  • 1 pakket Roomkaas, verzacht Toegevoegd aan
  • 1 container Slagroomtoefjes, ontdooid Toegevoegd aan
  • 1 Pakket Van Graham crackers Toegevoegd aan
  • 12 Kop Ongezouten boter Toegevoegd aan
  • 1 Kop Kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 0.3 Kop Ongezoet cacaopoeder Toegevoegd aan
  • 2 lepels Van puur vanille-extract Toegevoegd aan
  • 12 Kop Pure chocolade van goede kwaliteit (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Begin met het kloppen van de instant pudding en melk tot het begint in te dikken. Dit duurt meestal ongeveer 2-3 minuten.

2. Stap

Voeg de zachte roomkaas toe aan het puddingmengsel. Zorg ervoor dat je goed mengt tot er geen klontjes meer zijn. Ik raad aan om een handmixer te gebruiken voor een gladder mengsel.

3. Stap

Spatel de slagroom er voorzichtig door om het mengsel luchtig te houden.

4. Stap

Bereid vervolgens een 9x13-inch ovenschaal voor door de bodem te bedekken met een enkele laag graham crackers.

ADVERTENTIE
5. Stap

Giet de helft van het romige puddingmengsel over de laag graham crackers en verdeel gelijkmatig.

6. Stap

Herhaal nog een laag graham crackers en dan de rest van de pudding.

7. Stap

Maak het af met een laatste laag graham crackers bovenop.

8. Stap

Om het chocoladeglazuur te maken, meng je de boter, suiker en cacao in een steelpan op middelhoog vuur. Kook tot het mengsel zachtjes kookt, haal het dan van het vuur en roer het vanille-extract en de pure chocolade (indien gebruikt) erdoor. Blijf roeren tot de chocolade volledig gesmolten is en de saus glad is.

ADVERTENTIE
9. Stap

Giet het warme chocoladeglazuur over de bovenste laag graham crackers en strijk het glad met een spatel.

10. Stap

Dek de cake af en zet hem minstens 4 uur in de koelkast, of het liefst een hele nacht voor het beste resultaat. De graham crackers zullen zachter worden, waardoor ze cake-achtig worden, en de smaken zullen zich prachtig vermengen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Ouderwetse No-Bake Chocolade Eclair Cake

Deze decadente Chocolade Eclair Cake is een publiekstrekker, met pure chocolade van goede kwaliteit in de ganache, die de algehele smaak verbetert en een vleugje verfijning toevoegt.

40
Notulen
9
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Begin met het kloppen van de instant pudding en melk tot het begint in te dikken. Dit duurt meestal ongeveer 2-3 minuten.

2. Stap

Voeg de zachte roomkaas toe aan het puddingmengsel. Zorg ervoor dat je goed mengt tot er geen klontjes meer zijn. Ik raad aan om een handmixer te gebruiken voor een gladder mengsel.

3. Stap

Spatel de slagroom er voorzichtig door om het mengsel luchtig te houden.

4. Stap

Bereid vervolgens een 9x13-inch ovenschaal voor door de bodem te bedekken met een enkele laag graham crackers.

5. Stap

Giet de helft van het romige puddingmengsel over de laag graham crackers en verdeel gelijkmatig.

6. Stap

Herhaal nog een laag graham crackers en dan de rest van de pudding.

7. Stap

Maak het af met een laatste laag graham crackers bovenop.

8. Stap

Om het chocoladeglazuur te maken, meng je de boter, suiker en cacao in een steelpan op middelhoog vuur. Kook tot het mengsel zachtjes kookt, haal het dan van het vuur en roer het vanille-extract en de pure chocolade (indien gebruikt) erdoor. Blijf roeren tot de chocolade volledig gesmolten is en de saus glad is.

9. Stap

Giet het warme chocoladeglazuur over de bovenste laag graham crackers en strijk het glad met een spatel.

10. Stap

Dek de cake af en zet hem minstens 4 uur in de koelkast, of het liefst een hele nacht voor het beste resultaat. De graham crackers zullen zachter worden, waardoor ze cake-achtig worden, en de smaken zullen zich prachtig vermengen.

Ingrediënten
2 pakketten
Instant vanillepudding
3 kopjes
Van melk
1 pakket
Roomkaas, verzacht
1 container
Slagroomtoefjes, ontdooid
1 Pakket
Van Graham crackers
12 Kop
Ongezouten boter
1 Kop
Kristalsuiker
0.3 Kop
Ongezoet cacaopoeder
2 lepels
Van puur vanille-extract
12 Kop
Pure chocolade van goede kwaliteit (optioneel)