ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : inekehuizing

Origineel recept Pfeffernüsse

Als echte zoetekauwen in de kersttijd kunnen we niet om de populaire pepernoten heen. Dit recept wordt in mijn familie al generaties lang gebruikt en rondt onze feestelijke bijeenkomsten altijd perfect af. Hoewel het iets meer tijd kost om klaar te maken, is de beloning een hemelse smaak en kerstaroma.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
50
  • 125 g Honing Toegevoegd aan
  • 50 g suiker Toegevoegd aan
  • 50 g boter Toegevoegd aan
  • 250 g Meel Toegevoegd aan
  • 12 TL bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 TL peperkoekpoeder Toegevoegd aan
  • 12 TL Gemalen anijszaad Toegevoegd aan
  • 12 TL Kardemompoeder Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • 1 lepel Cacaopoeder Toegevoegd aan
  • 200 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 3 lepel citroensap Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

80 min.
1. Stap

Breng voor het pepernotenrecept de honing, suiker en boter in een pan aan de kook. Roer voortdurend om aanbranden te voorkomen. Laat het mengsel vervolgens afkoelen.

2. Stap

Meng de bloem met het bakpoeder, de kruiden, het zout en het cacaopoeder. Ik raad aan om het meel te zeven voordat je het mengt om klonters te voorkomen en een fijnere textuur te krijgen.

3. Stap

Klop het ei door het afgekoelde honingmengsel en roer goed door. Voeg dan geleidelijk het bloemmengsel toe en kneed alles tot een soepel deeg.

4. Stap

Vorm het deeg tot een bal en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast. Hierdoor is het deeg makkelijker te hanteren en krijgen de pepernoten een mooiere vorm.

ADVERTENTIE
5. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze op de voorbereide bakplaat.

6. Stap

Bak de pepernoten ongeveer 15 minuten. Ze moeten een mooie bruine kleur hebben, maar niet te donker. Als je ze wat zachter wilt, verkort je de baktijd met een paar minuten.

7. Stap

Meng voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap tot een gladde massa. Doop de warme pepernoten afzonderlijk in het glazuur en laat het hard worden. Optioneel kunnen de pepernoten ook bedekt worden met chocoladeglazuur.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Origineel recept Pfeffernüsse

Als echte zoetekauwen in de kersttijd kunnen we niet om de populaire pepernoten heen. Dit recept wordt in mijn familie al generaties lang gebruikt en rondt onze feestelijke bijeenkomsten altijd perfect af. Hoewel het iets meer tijd kost om klaar te maken, is de beloning een hemelse smaak en kerstaroma.

80
Notulen
50
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Breng voor het pepernotenrecept de honing, suiker en boter in een pan aan de kook. Roer voortdurend om aanbranden te voorkomen. Laat het mengsel vervolgens afkoelen.

2. Stap

Meng de bloem met het bakpoeder, de kruiden, het zout en het cacaopoeder. Ik raad aan om het meel te zeven voordat je het mengt om klonters te voorkomen en een fijnere textuur te krijgen.

3. Stap

Klop het ei door het afgekoelde honingmengsel en roer goed door. Voeg dan geleidelijk het bloemmengsel toe en kneed alles tot een soepel deeg.

4. Stap

Vorm het deeg tot een bal en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast. Hierdoor is het deeg makkelijker te hanteren en krijgen de pepernoten een mooiere vorm.

5. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze op de voorbereide bakplaat.

6. Stap

Bak de pepernoten ongeveer 15 minuten. Ze moeten een mooie bruine kleur hebben, maar niet te donker. Als je ze wat zachter wilt, verkort je de baktijd met een paar minuten.

7. Stap

Meng voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap tot een gladde massa. Doop de warme pepernoten afzonderlijk in het glazuur en laat het hard worden. Optioneel kunnen de pepernoten ook bedekt worden met chocoladeglazuur.

Ingrediënten
125 g
Honing
50 g
suiker
50 g
boter
250 g
Meel
12 TL
bakpoeder
1 TL
peperkoekpoeder
12 TL
Gemalen anijszaad
12 TL
Kardemompoeder
1 Knijpen
zout
1
ei
1 lepel
Cacaopoeder
200 g
bloemsuiker
3 lepel
citroensap