Bron :: Pixabay : herverot
Oreo chocolaatjes slechts 4 ingrediënten
Ik heb dit recept voor Oreo chocolaatjes gemaakt voor een feestje en het was absoluut een hit! Ze zijn ongelooflijk makkelijk te maken en het resultaat is gewoonweg heerlijk - een perfecte traktatie voor alle Oreo-liefhebbers. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig voor de Oreo chocolaatjes.
Ingrediënten
- 200 g Oreo koekjes
- 100 g roomkaas
- 200 g Pure chocolade donker
- Witte chocolade om te versieren (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Voor het Oreo pralinérecept doe je eerst de Oreo's in een diepvrieszakje en verwerk je ze met een deegroller (of anders in een keukenmachine) tot fijne kruimels. Houd een handvol kruimels apart, deze worden gebruikt voor de decoratie.
Voeg de roomkaas toe aan de Oreo-kruimels en meng tot een egaal mengsel. Als het mengsel te plakkerig is, voeg je gewoon wat meer Oreo-kruimels toe. Tip: De roomkaas moet op kamertemperatuur zijn zodat het beter mengt met de kruimels.
Vorm van het Oreo-roomkaasmengsel kleine balletjes (ongeveer zo groot als een truffel) en leg ze op een met bakpapier beklede plaat. Laat de balletjes ongeveer 30 minuten uitharden in de koelkast.
Smelt ondertussen de pure chocolade boven een bain-marie. Zorg ervoor dat de chocolade niet te heet wordt, anders kan hij verbranden en klonterig worden.
Rol de afgekoelde Oreo-balletjes in de gesmolten chocolade tot ze helemaal bedekt zijn. Gebruik een vork om de balletjes eruit te halen en leg ze op het bakpapier. Strooi de overgebleven Oreo-kruimels erover of versier ze eventueel met gesmolten witte chocolade.
Laat de Oreo-chocolaatjes volledig uitharden in de koelkast en geniet ervan. In een luchtdichte doos blijven ze ongeveer een week vers.