Oreo cheesecake
Cheesecake zonder bakken
Ingrediënten
Gereedschap
- 300 g Oreo
- 100 g boter
- 70 ml melk
Room
- 500 g roomkaas
- 250 ml Slagroom
- 120 g bloemsuiker
- 150 g Oreo
- 100 g witte chocolade
- druppels Vanille-extract
Laatste folders
Procedure
Combineer de gemalen koekjes met gesmolten boter en melk en druk deze gelijkmatig in een vorm met een diameter van 22 cm. Ik heb alleen het donkere deel gebruikt.
In de crème mengen we roomkaas, poedersuiker, een beetje vanille-extract en gesmolten witte chocolade.
Meng apart de slagroom met een mixer. Je kan naar behoefte 1 sachet klop-fix toevoegen. (ik heb het weggelaten). De slagroom wordt vervolgens gecombineerd met de eerste massa en we mengen zachtjes 150 g gemalen Oreo-koekjes. In plaats van gemalen, kunt u ook hele stukjes breken in de room. Het zal er mooier uitzien als de taart wordt gesneden.
We brengen de afgewerkte room aan op de romp en versieren naar eigen inzicht. Ik heb een combinatie van gemalen en hele koekjes gebruikt.
Laat het een paar uur hard worden in de koelkast.