Bron :: Pixabay: danymena88
Oranje Tiramisu voor Oud en Nieuw
Een zoet en fris dessert, perfect om het nieuwe jaar af te sluiten. Oranje Tiramisu is een heerlijke variant van het klassieke Italiaanse dessert, opgefrist met sinaasappellikeur.
Ingrediënten
Voor de sinaasappelcrème
- 4 Stuk Bio-sinaasappels
- 100 g suiker
- 4 Stuk dooier
- 500 g mascarpone
- 50 ml Sinaasappellikeur
Voor de tiramisu lagen
- 200 g Lange vingers
- 2 Eetlepel Instant-espressopoeder
- 30 ml water
Laatste folders
Procedure
Rasp en pers de sinaasappels voor de sinaasappelcrème. Doe het sinaasappelsap met de helft van de suiker in een pan en laat het koken. Sla de eidooiers met de resterende suiker tot een lichte crème.
Roer het hete sinaasappelsap langzaam door het ei-suikermengsel terwijl je constant klopt. Doe het mengsel terug in de pan en verwarm op een laag vuur tot het indikt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Terwijl de sinaasappelroom afkoelt, zet de espresso met het water en 2 eetlepels van de sinaasappellikeur. Dompel de lange vingers erin en verdeel ze over de bodem van een ovenschaal.
Klop de mascarpone in een kom tot het romig is. Roer de resterende sinaasappellikeur erdoor. Meng de afgekoelde sinaasappelroom door de mascarpone.
Verdeel de helft van de sinaasappel-mascarponecrème over de lange vingers. Leg een tweede laag geweekte lange vingers erop en bedek met de resterende sinaasappel-mascarponecrème.
Laat de sinaasappel tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast trekken voordat deze wordt geserveerd. Bestrooi voor het serveren met wat sinaasappelschil.