Bron :: merc67 from Getty Images
Ongebakken fruitcheesecake met mascarpone
Ongebakken fruitcheesecake met mascarpone is een zachte en frisse dessert, vooral gewaardeerd in de zomermaanden. Het is snel en gemakkelijk te bereiden en het koelende effect is ideaal om de dag af te sluiten.
Ingrediënten
Tekst
- 200 g Koekjes van biscuitdeeg
- 90 g Gesmolten boter
Inhoud
- 500 g mascarpone
- 200 g Slagroomkwark
- 100 g suiker
- 1 stuk vanillesuiker
- 250 ml Slagroom
Fruitsaus
- 300 g fruit naar smaak
- 1 verpakking Gelatine
Laatste folders
Procedure
Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Druk het mengsel op de bodem van een ingevette taartvorm en laat het in de koelkast stollen.
Mascarpone, kwark, suiker en vanillesuiker tot een glad mengsel kloppen. Voeg dan de room toe en klop nog even.
Giet de vulling op de gestolde korst en laat het minstens 2 uur stollen in de koelkast.
We wassen het fruit en snijden het fijn. We bereiden de gelatine volgens de instructies op de verpakking en mengen het met het fruit.
We gieten het op de gestolde vulling en laten het nog minstens een uur in de koelkast stollen.
Voor het serveren van de cheesecake halen we deze voorzichtig uit de vorm. We kunnen serveren met vers fruit en slagroom ter decoratie.