ADVERTENTIE

Bron :: merc67 from Getty Images

Ongebakken fruitcheesecake met mascarpone

Ongebakken fruitcheesecake met mascarpone is een zachte en frisse dessert, vooral gewaardeerd in de zomermaanden. Het is snel en gemakkelijk te bereiden en het koelende effect is ideaal om de dag af te sluiten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Tekst

  • 200 g Koekjes van biscuitdeeg Toegevoegd aan
  • 90 g Gesmolten boter Toegevoegd aan

Inhoud

  • 500 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 200 g Slagroomkwark Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 250 ml Slagroom Toegevoegd aan

Fruitsaus

  • 300 g fruit naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 verpakking Gelatine Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Druk het mengsel op de bodem van een ingevette taartvorm en laat het in de koelkast stollen.

2. Stap

Mascarpone, kwark, suiker en vanillesuiker tot een glad mengsel kloppen. Voeg dan de room toe en klop nog even.

3. Stap

Giet de vulling op de gestolde korst en laat het minstens 2 uur stollen in de koelkast.

4. Stap

We wassen het fruit en snijden het fijn. We bereiden de gelatine volgens de instructies op de verpakking en mengen het met het fruit.

5. Stap

We gieten het op de gestolde vulling en laten het nog minstens een uur in de koelkast stollen.

6. Stap

Voor het serveren van de cheesecake halen we deze voorzichtig uit de vorm. We kunnen serveren met vers fruit en slagroom ter decoratie.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Pasta

117 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Ontbijt

224 recepten

Middagmaal

922 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten