ADVERTENTIE

Bron :: rainbow33 for Adobe Stock

Oma's amandelkoekjes

Amandelkoekjes zijn een absolute must tijdens de kerstperiode in onze familie. Ze zijn ongelooflijk makkelijk te maken, hebben een knapperige textuur en zitten vol amandelsmaak. Ik heb dit recept geërfd van mijn oma, die deze koekjes elke kerst voor ons bakte. Elke hap brengt mooie jeugdherinneringen bij me terug.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30
  • 200 g Tarwebloem Toegevoegd aan
  • 150 g suiker Toegevoegd aan
  • 200 g Amandelen, gemalen Toegevoegd aan
  • 150 g Boter, zacht Toegevoegd aan
  • 2 dooier Toegevoegd aan
  • Zest van een onbehandelde citroen Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • Poedersuiker voor het bestuiven Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om amandelkoekjes op oma's manier te bakken, verwarm je de oven voor op 180 graden en bekleed je een bakplaat met bakpapier. Een kleine tip: ik gebruik altijd het bakpapier van de laatste keer bakken, omdat dit al een deel van het vet heeft opgenomen en de koekjes dus niet zo snel verbranden.

2. Stap

Meng het tarwemeel, de suiker, de gemalen amandelen en het zout in een grote kom.

3. Stap

Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze samen met de eidooiers en citroenrasp toe aan de droge ingrediënten. Kneed alles goed door elkaar tot je een glad deeg hebt. Maak je geen zorgen als het deeg in het begin een beetje kruimelig is - dit is volkomen normaal en geeft de koekjes later hun typische krokante textuur.

4. Stap

Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op de voorbereide bakplaat. Opmerking: De koekjes zullen iets uit elkaar vallen tijdens het bakken, dus laat er genoeg ruimte tussen. Gebruik de platte kant van een glas om de deegballetjes een beetje plat te maken.

ADVERTENTIE
5. Stap

Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 10-12 minuten goudbruin. Ze zullen direct na het bakken nog een beetje zacht zijn, maar zullen steviger worden als ze afkoelen.

6. Stap

Bestuif de nog warme amandelkoekjes met poedersuiker. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft ze ook een extra zoete kick.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Oma's amandelkoekjes

Amandelkoekjes zijn een absolute must tijdens de kerstperiode in onze familie. Ze zijn ongelooflijk makkelijk te maken, hebben een knapperige textuur en zitten vol amandelsmaak. Ik heb dit recept geërfd van mijn oma, die deze koekjes elke kerst voor ons bakte. Elke hap brengt mooie jeugdherinneringen bij me terug.

40
Notulen
30
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om amandelkoekjes op oma's manier te bakken, verwarm je de oven voor op 180 graden en bekleed je een bakplaat met bakpapier. Een kleine tip: ik gebruik altijd het bakpapier van de laatste keer bakken, omdat dit al een deel van het vet heeft opgenomen en de koekjes dus niet zo snel verbranden.

2. Stap

Meng het tarwemeel, de suiker, de gemalen amandelen en het zout in een grote kom.

3. Stap

Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze samen met de eidooiers en citroenrasp toe aan de droge ingrediënten. Kneed alles goed door elkaar tot je een glad deeg hebt. Maak je geen zorgen als het deeg in het begin een beetje kruimelig is - dit is volkomen normaal en geeft de koekjes later hun typische krokante textuur.

4. Stap

Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op de voorbereide bakplaat. Opmerking: De koekjes zullen iets uit elkaar vallen tijdens het bakken, dus laat er genoeg ruimte tussen. Gebruik de platte kant van een glas om de deegballetjes een beetje plat te maken.

5. Stap

Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 10-12 minuten goudbruin. Ze zullen direct na het bakken nog een beetje zacht zijn, maar zullen steviger worden als ze afkoelen.

6. Stap

Bestuif de nog warme amandelkoekjes met poedersuiker. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft ze ook een extra zoete kick.

Ingrediënten
200 g
Tarwebloem
150 g
suiker
200 g
Amandelen, gemalen
150 g
Boter, zacht
2
dooier
Zest van een onbehandelde citroen
1 Knijpen
zout
Poedersuiker voor het bestuiven