Bron :: JamieRogers1 from Getty Images
Nieuwe aardappelen met peterselie
Een uitstekend zomerrecept voor nieuwe aardappelen vol smaak en aroma van peterselie.
Ingrediënten
- 11⁄2 kg Nieuwe aardappelen
- 1 link Peterseliebladeren
- 4 el olijfolie
- 1 theelepel zout
Laatste folders
Procedure
Schrob de aardappelen grondig schoon en laat de schil eraan. Doe ze in een pot, vul deze met water zodat ze volledig ondergedompeld zijn, en voeg zout toe. Kook op middelhoog vuur ongeveer 25-30 minuten, of tot de aardappelen volledig zacht zijn.
Terwijl de aardappelen koken, spoel je de peterselie af en hak je deze in kleine stukjes.
Wanneer de aardappelen gekookt zijn, giet je het water af en doe je de nog hete aardappelen in een kom. Voeg er olijfolie en gehakte peterselie aan toe. Meng alles goed door elkaar zodat de smaken zich vermengen.
Serveer warm. Dit gerecht is geweldig als bijgerecht bij vleesgerechten, maar kan ook een lichte en gezonde hoofdmaaltijd zijn op zomerdagen.