ADVERTENTIE

Bron :: JamieRogers1 from Getty Images

Nieuwe aardappelen met peterselie

Een uitstekend zomerrecept voor nieuwe aardappelen vol smaak en aroma van peterselie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 112 kg Nieuwe aardappelen Toegevoegd aan
  • 1 link Peterseliebladeren Toegevoegd aan
  • 4 el olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Schrob de aardappelen grondig schoon en laat de schil eraan. Doe ze in een pot, vul deze met water zodat ze volledig ondergedompeld zijn, en voeg zout toe. Kook op middelhoog vuur ongeveer 25-30 minuten, of tot de aardappelen volledig zacht zijn.

2. Stap

Terwijl de aardappelen koken, spoel je de peterselie af en hak je deze in kleine stukjes.

3. Stap

Wanneer de aardappelen gekookt zijn, giet je het water af en doe je de nog hete aardappelen in een kom. Voeg er olijfolie en gehakte peterselie aan toe. Meng alles goed door elkaar zodat de smaken zich vermengen.

4. Stap

Serveer warm. Dit gerecht is geweldig als bijgerecht bij vleesgerechten, maar kan ook een lichte en gezonde hoofdmaaltijd zijn op zomerdagen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Dessert

587 recepten

Gebak

202 recepten

Taarten

123 recepten

Pasta

111 recepten