:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/EOw3PLvhvILvu8KbnXHi/39435f1821f481f37991cb87cb0df4.jpeg)
Mokkacake met aardbeien
Zacht deeg doordrenkt met aardbeien
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 mok suiker
- 1 ei
- 21⁄4 mok boter op kamertemperatuur
- 21⁄2 mokken gewoon meel
- 11⁄4 mok amandelmeel
- 2 lepels Vanillesmaak
- 2 lepels citroensap
- 2 lepels bakpoeder
- knijpen zout
Text: Glazuur
- 200 g Aardbei
- 70 g suiker
- 2 lepels vanillepudding
- 2 lepels citroensap
Laatste folders
Procedure
Ik gebruikte een mok met een inhoud van 100ml.
We mengen het ei met suiker.
Vervolgens voegen we de andere ingrediënten toe en maken we het deeg.
We bedekken het met folie en zetten het een uur in de koelkast.
We zetten alle ingrediënten voor het glazuur in de pan en koken op een laag vuur. Laat het even afkoelen.
Bestrooi het deeg vaak grondig met bloem. Verdeel het in 2 delen. Leg een deel in een vorm bekleed met bakpapier, maak hartjes van het tweede deel. Doe het glazuur op het eerste deel en daarop de hartjes. Plaats in een voorverwarmde oven en bak op 180/30 minuten of indien nodig.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Mokkacake met aardbeien
Zacht deeg doordrenkt met aardbeien
Ik gebruikte een mok met een inhoud van 100ml.
We mengen het ei met suiker.
Vervolgens voegen we de andere ingrediënten toe en maken we het deeg.
We bedekken het met folie en zetten het een uur in de koelkast.
We zetten alle ingrediënten voor het glazuur in de pan en koken op een laag vuur. Laat het even afkoelen.
Bestrooi het deeg vaak grondig met bloem. Verdeel het in 2 delen. Leg een deel in een vorm bekleed met bakpapier, maak hartjes van het tweede deel. Doe het glazuur op het eerste deel en daarop de hartjes. Plaats in een voorverwarmde oven en bak op 180/30 minuten of indien nodig.
Hoe heb je dit recept gemaakt?