ADVERTENTIE
Mokkacake met aardbeien

Mokkacake met aardbeien

Zacht deeg doordrenkt met aardbeien

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Ingrediënten

  • 1 mok suiker Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • 214 mok boter op kamertemperatuur Toegevoegd aan
  • 212 mokken gewoon meel Toegevoegd aan
  • 114 mok amandelmeel Toegevoegd aan
  • 2 lepels Vanillesmaak Toegevoegd aan
  • 2 lepels citroensap Toegevoegd aan
  • 2 lepels bakpoeder Toegevoegd aan
  • knijpen zout Toegevoegd aan

Text: Glazuur

  • 200 g Aardbei Toegevoegd aan
  • 70 g suiker Toegevoegd aan
  • 2 lepels vanillepudding Toegevoegd aan
  • 2 lepels citroensap Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Ik gebruikte een mok met een inhoud van 100ml.

2. Stap

We mengen het ei met suiker.

3. Stap

Vervolgens voegen we de andere ingrediënten toe en maken we het deeg.

4. Stap

We bedekken het met folie en zetten het een uur in de koelkast.

ADVERTENTIE
5. Stap

We zetten alle ingrediënten voor het glazuur in de pan en koken op een laag vuur. Laat het even afkoelen.

6. Stap

Bestrooi het deeg vaak grondig met bloem. Verdeel het in 2 delen. Leg een deel in een vorm bekleed met bakpapier, maak hartjes van het tweede deel. Doe het glazuur op het eerste deel en daarop de hartjes. Plaats in een voorverwarmde oven en bak op 180/30 minuten of indien nodig.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image minipapkaci

Mokkacake met aardbeien

Zacht deeg doordrenkt met aardbeien

30
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Ik gebruikte een mok met een inhoud van 100ml.

2. Stap

We mengen het ei met suiker.

3. Stap

Vervolgens voegen we de andere ingrediënten toe en maken we het deeg.

4. Stap

We bedekken het met folie en zetten het een uur in de koelkast.

5. Stap

We zetten alle ingrediënten voor het glazuur in de pan en koken op een laag vuur. Laat het even afkoelen.

6. Stap

Bestrooi het deeg vaak grondig met bloem. Verdeel het in 2 delen. Leg een deel in een vorm bekleed met bakpapier, maak hartjes van het tweede deel. Doe het glazuur op het eerste deel en daarop de hartjes. Plaats in een voorverwarmde oven en bak op 180/30 minuten of indien nodig.

Ingrediënten
Ingrediënten
1 mok
suiker
1
ei
214 mok
boter op kamertemperatuur
212 mokken
gewoon meel
114 mok
amandelmeel
2 lepels
Vanillesmaak
2 lepels
citroensap
2 lepels
bakpoeder
knijpen
zout
Text: Glazuur
200 g
Aardbei
70 g
suiker
2 lepels
vanillepudding
2 lepels
citroensap