ADVERTENTIE
Mokkacake met aardbeien
Zacht deeg doordrenkt met aardbeien
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
8
Ingrediënten
- 1 mok suiker
- 1 ei
- 21⁄4 mok boter op kamertemperatuur
- 21⁄2 mokken gewoon meel
- 11⁄4 mok amandelmeel
- 2 lepels Vanillesmaak
- 2 lepels citroensap
- 2 lepels bakpoeder
- knijpen zout
Text: Glazuur
- 200 g Aardbei
- 70 g suiker
- 2 lepels vanillepudding
- 2 lepels citroensap
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
30 min.
1. Stap
Ik gebruikte een mok met een inhoud van 100ml.
2. Stap
We mengen het ei met suiker.
3. Stap
Vervolgens voegen we de andere ingrediënten toe en maken we het deeg.
4. Stap
We bedekken het met folie en zetten het een uur in de koelkast.
5. Stap
We zetten alle ingrediënten voor het glazuur in de pan en koken op een laag vuur. Laat het even afkoelen.
6. Stap
Bestrooi het deeg vaak grondig met bloem. Verdeel het in 2 delen. Leg een deel in een vorm bekleed met bakpapier, maak hartjes van het tweede deel. Doe het glazuur op het eerste deel en daarop de hartjes. Plaats in een voorverwarmde oven en bak op 180/30 minuten of indien nodig.