ADVERTENTIE

Bron :: LauriPatterson from Getty Images Signature

Mini Quiche Lorraine

Heerlijke mini quiche lorraine die perfect zijn voor feestjes als snel tussendoortje. Ze zijn lekker warm of koud, dus je kunt ze van tevoren maken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 1 verpakking Geperst deeg Toegevoegd aan
  • 100 g Gerookt spek Toegevoegd aan
  • 100 g Emmentaler kaas Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Grote eieren Toegevoegd aan
  • 200 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper om op smaak te brengen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

55 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het geperste deeg in 12 gelijke delen en leg ze in een muffinvorm om quicheschelpen te vormen.

2. Stap

Bak het in blokjes gesneden gerookte spek in een koekenpan. Persoonlijk raad ik aan om het iets langer te laten bakken, zodat het mooi krokant wordt.

3. Stap

Bereid de quichevulling door het spek, de geraspte Emmentaler, de eieren en de kookroom in een kom te mengen. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

4. Stap

Verdeel deze vulling gelijkmatig over het deeg in de vorm.

ADVERTENTIE
5. Stap

Bak de quiche ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij mooi goudbruin is.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Mini Quiche Lorraine

Heerlijke mini quiche lorraine die perfect zijn voor feestjes als snel tussendoortje. Ze zijn lekker warm of koud, dus je kunt ze van tevoren maken.

55
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het geperste deeg in 12 gelijke delen en leg ze in een muffinvorm om quicheschelpen te vormen.

2. Stap

Bak het in blokjes gesneden gerookte spek in een koekenpan. Persoonlijk raad ik aan om het iets langer te laten bakken, zodat het mooi krokant wordt.

3. Stap

Bereid de quichevulling door het spek, de geraspte Emmentaler, de eieren en de kookroom in een kom te mengen. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

4. Stap

Verdeel deze vulling gelijkmatig over het deeg in de vorm.

5. Stap

Bak de quiche ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij mooi goudbruin is.

Ingrediënten
1 verpakking
Geperst deeg
100 g
Gerookt spek
100 g
Emmentaler kaas
2 stukjes
Grote eieren
200 ml
Kookroom
Zout en zwarte peper om op smaak te brengen