Bron :: kuba61 from Getty Images
Mechový taart met spinazie
Een inventieve en fruitig versierde gebakken taart.
Ingrediënten
Deeg:
- 250 g Verse baby spinazie
- 300 g Meel
- 150 g Suiker kristal
- 180 ml olie
- 3 stukjes ei
- 1 stukjes bakpoeder
- 1⁄2 stukjes Citroenzeste
- 1 el citroensap
Crème:
- 500 g mascarpone
- 400 g Slagroom om te kloppen
- 130 g bloemsuiker
- citroensap
Anderen:
- Vet
- grof meel
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Snij de spinazie in kleinere stukjes en mix het met 80 g olie tot het glad is.
Doe 3 eieren met suiker in de kom en klop ze op.
Voeg geleidelijk 100 ml olie, gemixte spinazie, citroenrasp en -sap toe aan het mengsel.
Voeg de bloem gemengd met bakpoeder toe. Werk het deeg uit.
Verwijder de cakevorm en bestrooi het met grof meel.
We plaatsen het deeg in de vorm en bakken het ongeveer 50 minuten.
Meng in een kom met een mixer de suiker en mascarpone, voeg de slagroom toe en klop tot het stijf is, breng op smaak met citroensap.
We snijden de afgekoelde taart in 3 delen en smeren elke deel in met room.
We nivelleren het bovenste deel van de taart en verkruimelen het gesneden deel.
Bestrijk de taart met de room.
Bedek de bovenkant en zijkanten van de taart met de kruimeltopping.
Versier de taarttop met fruit.