ADVERTENTIE

Bron :: AmalliaEka from Getty Images

Marsepeintaart

Dit is een luxe taart die elke chocolade- en marsepeinliefhebber zal betoveren.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Vaak

  • 200 g Meel Toegevoegd aan
  • 150 g suiker Toegevoegd aan
  • 4 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 5 el olie Toegevoegd aan

Chocoladecrème

  • 200 g Donkere chocolade Toegevoegd aan
  • 1 stukjes vanillepudding Toegevoegd aan
  • 150 g boter Toegevoegd aan
  • 1 stukjes vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 400 ml melk Toegevoegd aan

Marsepein

  • 300 g Marsepein Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C en vet de taartvorm in en bestuif deze met bloem.

2. Stap

Voor het deeg, klop de eieren met de suiker tot een schuim. Voeg vervolgens geleidelijk de bloem en het bakpoeder en de olie toe. Meng tot een glad deeg.

3. Stap

Giet het beslag in de vorm en bak ongeveer 30 minuten, of tot het gaar is. Controleer het bakken met een spies.

4. Stap

Bereid ondertussen de chocoladecrème. Kook de vanillepudding met suiker in melk.

5. Stap

Smelt de chocolade en roer het door de pudding.

6. Stap

Laat de pudding onder af en toe roeren afkoelen en roer er dan boter op kamertemperatuur doorheen.

7. Stap

Snijd de cake na het bakken in 2 helften en besmeer met room.

8. Stap

Rol de marsepein uit op een bord dat we hebben bestrooid met poedersuiker ter grootte van de taart en bedek de taart ermee.

9. Stap

Versier de taart volgens uw eigen idee en laat deze in de koelkast opstijven voor het serveren.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Dessert

587 recepten

Gebak

202 recepten

Taarten

123 recepten

Pasta

111 recepten