Bron :: AmalliaEka from Getty Images
Marsepeintaart
Dit is een luxe taart die elke chocolade- en marsepeinliefhebber zal betoveren.
Ingrediënten
Vaak
- 200 g Meel
- 150 g suiker
- 4 stukjes Eieren
- 1 theelepel Bakpoeder
- 5 el olie
Chocoladecrème
- 200 g Donkere chocolade
- 1 stukjes vanillepudding
- 150 g boter
- 1 stukjes vanillesuiker
- 400 ml melk
Marsepein
- 300 g Marsepein
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180°C en vet de taartvorm in en bestuif deze met bloem.
Voor het deeg, klop de eieren met de suiker tot een schuim. Voeg vervolgens geleidelijk de bloem en het bakpoeder en de olie toe. Meng tot een glad deeg.
Giet het beslag in de vorm en bak ongeveer 30 minuten, of tot het gaar is. Controleer het bakken met een spies.
Bereid ondertussen de chocoladecrème. Kook de vanillepudding met suiker in melk.
Smelt de chocolade en roer het door de pudding.
Laat de pudding onder af en toe roeren afkoelen en roer er dan boter op kamertemperatuur doorheen.
Snijd de cake na het bakken in 2 helften en besmeer met room.
Rol de marsepein uit op een bord dat we hebben bestrooid met poedersuiker ter grootte van de taart en bedek de taart ermee.
Versier de taart volgens uw eigen idee en laat deze in de koelkast opstijven voor het serveren.