Bron :: Silvia Bogdanski via Adobe Stock
Marsepein croissants ( Obrazy) recept
Marsepein croissants zijn een absolute favoriet in mijn familie met Kerstmis. Het kost eigenlijk niet veel moeite om ze te maken en het resultaat is ongelooflijk lekker. Dankzij hun vorm zijn de marsepeinen balletjes gemakkelijk om te toveren tot croissants, waardoor ze een echte blikvanger zijn op de koffietafel.
Ingrediënten
- 100 g bloemsuiker
- 200 g Rauwe marsepeinpasta
- 2 Eiwit (maat M)
- 200 g Amandelen (gesneden)
- chocoladeglazuur
Laatste folders
Procedure
Om de marsepeinen cressen te maken, meng je eerst de poedersuiker met het rauwe marsepeinmengsel in een kom. Mijn ervaring is dat het belangrijk is dat de marsepein zacht is, anders is het moeilijk te mengen. Laat het eventueel eerst op kamertemperatuur komen.
Roer dan voorzichtig de eiwitten erdoor tot het mengsel egaal is. Dit moet niet te haastig gebeuren, zodat het mengsel glad blijft.
Strooi de amandelen op een plat bord. Neem met vochtige handen kleine porties van het marsepeinmengsel en vorm er balletjes van. Mijn tip is om je handen vochtig te houden, anders plakt de marsepein te veel.
Rol de balletjes vervolgens door de amandelen en vorm er croissants van. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat. De gesneden amandelen geven de croissants hun karakteristieke uiterlijk en zorgen voor een knapperige buitenkant.
Bak de marsepeinen kransjes ongeveer 10-15 minuten op 150 graden (heteluchtoven) tot ze goudbruin zijn. Houd ze tegen het einde van de baktijd in de gaten, want ik wil niet dat ze te donker worden. Versier ze na het afkoelen met chocoladeglazuur.