ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: varintorn

Makkelijke Magische Chocolade Custard Cake

De zachte, warme custardvulling in combinatie met de decadente chocoladetaart zorgt echt voor dit troostende en verrukkelijke dessert!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Voor de taart:

  • 1 Kop Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 0.3 Kop Ongezoet cacaopoeder Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 14 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 12 Kop Ongezouten boter, zacht Toegevoegd aan
  • 1 Kop suiker Toegevoegd aan
  • 2 Grote eieren Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Vanille-extract Toegevoegd aan

Voor de vla:

  • 2 kopjes melk Toegevoegd aan
  • 4 Grote eierdooiers Toegevoegd aan
  • 12 Kop kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 2 tbls maïszetmeel Toegevoegd aan
  • 14 Kop Ongezoet cacaopoeder Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

75 min.
1. Stap

Verwarm eerst de oven voor op 350°F en vet dan een ovenschaal in. Ik heb gemerkt dat een springvorm de beste resultaten geeft voor deze taart.

2. Stap

Zeef voor de cake de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom.

3. Stap

Klop in een andere kom de verzachte boter en suiker samen tot een romig geheel. Dit gaat veel makkelijker als de boter op kamertemperatuur is.

4. Stap

Voeg langzaam één voor één de eieren toe aan de kom en zorg ervoor dat je goed klopt na het toevoegen van elk ei. Meng het vanille-extract erdoor. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan het botermengsel en klop tot het net gecombineerd is.

ADVERTENTIE
5. Stap

Giet het cakebeslag in de voorbereide ovenschaal en strijk het gelijkmatig uit met een lepel of spatel.

6. Stap

Verwarm voor de custard de melk in een steelpan op middelhoog vuur tot het heet is, maar niet kookt.

7. Stap

Klop in een andere kom de eidooiers, suiker, maïzena en cacaopoeder door elkaar. Klop geleidelijk de hete melk erdoor tot het gecombineerd is.

8. Stap

Giet de custard gelijkmatig over het cakebeslag in de schaal. Het zal in het cakebeslag zakken en dat is precies zoals het hoort.

ADVERTENTIE
9. Stap

Bak gedurende 50-60 minuten of tot de cake gebakken is en de custard gestold is.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Makkelijke Magische Chocolade Custard Cake

De zachte, warme custardvulling in combinatie met de decadente chocoladetaart zorgt echt voor dit troostende en verrukkelijke dessert!

75
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm eerst de oven voor op 350°F en vet dan een ovenschaal in. Ik heb gemerkt dat een springvorm de beste resultaten geeft voor deze taart.

2. Stap

Zeef voor de cake de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom.

3. Stap

Klop in een andere kom de verzachte boter en suiker samen tot een romig geheel. Dit gaat veel makkelijker als de boter op kamertemperatuur is.

4. Stap

Voeg langzaam één voor één de eieren toe aan de kom en zorg ervoor dat je goed klopt na het toevoegen van elk ei. Meng het vanille-extract erdoor. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan het botermengsel en klop tot het net gecombineerd is.

5. Stap

Giet het cakebeslag in de voorbereide ovenschaal en strijk het gelijkmatig uit met een lepel of spatel.

6. Stap

Verwarm voor de custard de melk in een steelpan op middelhoog vuur tot het heet is, maar niet kookt.

7. Stap

Klop in een andere kom de eidooiers, suiker, maïzena en cacaopoeder door elkaar. Klop geleidelijk de hete melk erdoor tot het gecombineerd is.

8. Stap

Giet de custard gelijkmatig over het cakebeslag in de schaal. Het zal in het cakebeslag zakken en dat is precies zoals het hoort.

9. Stap

Bak gedurende 50-60 minuten of tot de cake gebakken is en de custard gestold is.

Ingrediënten
Voor de taart:
1 Kop
Bloem voor alle doeleinden
0.3 Kop
Ongezoet cacaopoeder
12 theelepel
Bakpoeder
14 theelepel
zout
12 Kop
Ongezouten boter, zacht
1 Kop
suiker
2
Grote eieren
1 theelepel
Vanille-extract
Voor de vla:
2 kopjes
melk
4
Grote eierdooiers
12 Kop
kristalsuiker
2 tbls
maïszetmeel
14 Kop
Ongezoet cacaopoeder