Bron :: Pixabay: StockSnap
Makkelijk Zelfgemaakt Ontbijt Wafel Recept
Er gaat niets boven 's ochtends wakker worden met de geur van versgebakken wafels.
Ingrediënten
- 2 Eieren
- 2 kopjes Bloem voor alle doeleinden
- 13⁄4 kopjes melk
- 1⁄2 Kop plantaardige olie
- 1 eetlepel Witte suiker
- 4 lepels Bakpoeder
- 1⁄4 theelepel zout
- 1⁄2 theelepel Vanille-extract
Laatste folders
Procedure
Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies van de fabrikant. Deze stap is cruciaal. Een goed verwarmd wafelijzer zorgt ervoor dat je wafels gelijkmatig gaar worden en die perfecte knapperige maar toch luchtige textuur krijgen.
Klop in een kom de eieren luchtig. Ik raad aan om een elektrische mixer te gebruiken voor het beste resultaat, maar goed kloppen met de hand kan ook.
Voeg de bloem, melk, olie, suiker, bakpoeder, zout en vanille toe aan de kom. Mix tot een glad beslag. Het is belangrijk om het beslag niet te fijn te mixen - een paar kleine klontjes zijn niet erg. Te veel mixen kan leiden tot taaie wafels.
Vet het voorverwarmde wafelijzer in met anti-aanbakspray zodat de wafels niet plakken. Je zult me hier later dankbaar voor zijn!
Giet het beslag op het wafelijzer en zorg ervoor dat je het niet te vol doet. Dit vergt enige oefening. Maak je geen zorgen als het de eerste keer fout gaat; pas de volgende keer gewoon de hoeveelheid beslag aan.
Bak de wafels tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dit duurt meestal zo'n 5-8 minuten, maar dit kan variëren afhankelijk van je wafelijzer. De sleutel hier is om de drang te weerstaan om het wafelijzer te vroeg te openen.
Serveer je zelfgemaakte wafels met je favoriete beleg. In onze familie geven we de voorkeur aan pure ahornsiroop, verse bessen en een toef slagroom. Maar aarzel niet om creatief te worden. Het beste aan zelfgemaakte wafels is immers dat je ze precies maakt zoals jij ze het liefste hebt. Eet smakelijk!