Bron :: antalexstudio from Canva
Maanzaad cheesecake
Deze cheesecake is perfect voor liefhebbers van maanzaad, met een heerlijke romige textuur die een perfecte harmonie vormt met de dikke en zoete maanzaadvulling.
Ingrediënten
- 200 g Koekjes
- 100 g Boter
- 500 g Zachte kwark
- 200 g Suiker
- 4 stukjes ei
- 1 stukjes vanillesuiker
- 400 g Gemalen maanzaad
- 2 Lepels Meel
- korrel zout
Laatste folders
Procedure
We beginnen met het voorbereiden van de korst. Plet de koekjes fijn (je kunt een mixer gebruiken, ik doe het met de hand in een plastic zak en met een deegroller), voeg de gesmolten boter toe en mix het mengsel tot alle koekjes in de boter gedoopt zijn. Druk dit mengsel vervolgens gelijkmatig in de bodem van de taartvorm en zet het voorlopig in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak ondertussen de vulling. Meng in een grote kom de zachte kwark, suiker, eieren en vanillesuiker. Het mengsel is het lekkerst als alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, dus ik raad aan om de kwark en eieren minstens een uur voordat je begint uit de koelkast te halen.
Voeg het gemalen maanzaad, de bloem en een snufje zout toe aan het kwarkmengsel en meng grondig.
Giet deze vulling op de voorbereide koekjesbodem.
Bak de cheesecake ongeveer 1 uur, tot het midden van de cheesecake begint te koken en de randen licht goudkleurig zijn.
Laat de cheesecake na het bakken afkoelen op kamertemperatuur en zet hem dan 6-8 uur in de koelkast.
Voor het serveren kan de cheesecake worden versierd met vers fruit, slagroom of naar smaak.