Bron :: 5671698 Pixabay
Maak je eigen chocoladeglazuur
Oh, wat hou ik ervan om die stralende ogen te zien als de zelfgemaakte cake of cupcakes worden geserveerd met deze rijke en glanzende chocoladeglazuur! Ik heb dit recept al vaak geprobeerd en het heeft nog nooit teleurgesteld. Het glazuur is glad, glanzend en heeft precies de juiste consistentie.
Ingrediënten
- 200 g bitterzoete chocolade
- 50 g boter
- 3 Tablespoon Sterke koffie (optioneel)
- 2 Tablespoon Honing
Laatste folders
Procedure
Om het recept voor chocoladeglazuur zelf te maken, hak je de chocolade grof. Ik heb gemerkt dat chocolade door het fijnhakken gelijkmatiger smelt en klontjes vermijdt.
Smelt de boter in een kleine, zware pan op laag vuur. Maak je geen zorgen als het even duurt - geduld is de sleutel tot een glad glazuur.
Zodra de boter gesmolten is, voeg je de gehakte chocolade, koffie (indien gebruikt) en honing toe. Ik raad aan de koffie toe te voegen omdat het de chocolade dieper en rijker maakt, maar het is optioneel.
Smelt, onder voortdurend roeren, tot het mengsel glad is. Weersta de verleiding om het vuur hoger te zetten om het proces te versnellen - u wilt niet dat uw chocolade verbrandt!
Haal de pan van het vuur en laat het glazuur ongeveer 5 minuten afkoelen zodat het wat dikker wordt voordat je het over je cake of muffins smeert.
Giet het chocoladeglazuur over je cake of muffins en verdeel het gelijkmatig. Geniet van de lof van je geliefden!