ADVERTENTIE
Luchtige aardbeientaart

Luchtige aardbeientaart

Geurige en luchtige aardbeientaart, fris van citroen en vol van aardbeiensmaak. De taart wordt zacht door de yoghurt en de smaak komt natuurlijk van de aardbeien. Je kunt ook ander seizoensfruit gebruiken, ik ben persoonlijk erg dol op zwarte of rode bessen en ook kruisbessen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Grondstoffen

  • 500 g Aardbei Toegevoegd aan
  • 300 g halfgrove bloem Toegevoegd aan
  • 120 g kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 80 ml olie Toegevoegd aan
  • 200 g witte yoghurt Toegevoegd aan
  • 3 lepels citroensap Toegevoegd aan
  • 3 ei Toegevoegd aan
  • 1 bakpoeder Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan

Een bakplaat invetten

  • olie Toegevoegd aan
  • paneermeel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Doe de eieren, suiker, een snufje zout in een kom en klop dit met een garde tot een schuimige massa gedurende ongeveer 3-4’. Voeg vervolgens yoghurt, olie en citroensap toe. Zeef de bloem samen met het bakpoeder, voeg dit toe aan de vloeibare basis en maak een dikker deeg.

Luchtige aardbeientaart - stap voor stap bereiding 1
2. Stap

Verwarm de oven voor op 200 graden, vet de taartvorm in met vet en strooi er paneermeel overheen. Doe de helft van het deeg op de bodem van de vorm, verdeel de helft van de aardbeien, gesneden in tweeën, voeg het resterende deeg toe en verdeel de resterende aardbeien met het gesneden gedeelte naar beneden.

Luchtige aardbeientaart - stap voor stap bereiding 1
3. Stap

Plaats het in een voorverwarmde oven en bak ongeveer 45 '. Aan het einde van het bakken, indien nodig, dek af zodat het oppervlak van de taart niet verbrandt. De taart is klaar op het moment dat je een prik in het midden van het deeg steekt en het er droog uithaalt.

Luchtige aardbeientaart - stap voor stap bereiding 1

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image VarimesMony

Luchtige aardbeientaart

Geurige en luchtige aardbeientaart, fris van citroen en vol van aardbeiensmaak. De taart wordt zacht door de yoghurt en de smaak komt natuurlijk van de aardbeien. Je kunt ook ander seizoensfruit gebruiken, ik ben persoonlijk erg dol op zwarte of rode bessen en ook kruisbessen.

60
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Doe de eieren, suiker, een snufje zout in een kom en klop dit met een garde tot een schuimige massa gedurende ongeveer 3-4’. Voeg vervolgens yoghurt, olie en citroensap toe. Zeef de bloem samen met het bakpoeder, voeg dit toe aan de vloeibare basis en maak een dikker deeg.

2. Stap

Verwarm de oven voor op 200 graden, vet de taartvorm in met vet en strooi er paneermeel overheen. Doe de helft van het deeg op de bodem van de vorm, verdeel de helft van de aardbeien, gesneden in tweeën, voeg het resterende deeg toe en verdeel de resterende aardbeien met het gesneden gedeelte naar beneden.

3. Stap

Plaats het in een voorverwarmde oven en bak ongeveer 45 '. Aan het einde van het bakken, indien nodig, dek af zodat het oppervlak van de taart niet verbrandt. De taart is klaar op het moment dat je een prik in het midden van het deeg steekt en het er droog uithaalt.

Ingrediënten
Grondstoffen
500 g
Aardbei
300 g
halfgrove bloem
120 g
kristalsuiker
80 ml
olie
200 g
witte yoghurt
3 lepels
citroensap
3
ei
1
bakpoeder
korrel zout
Een bakplaat invetten
olie
paneermeel