Lokše met maanzaad en pruimenjam
Mijn tip voor de lunch of een zoet einde
Ingrediënten
- 700 g Aardappelen
- Knijpen Zand
- 250 g Glad meel
- 1 Eitje
- Smeerboter
- 200 g pruimenjam
- 100 g gemalen maanzaad
- suiker Poedervorm naar smaak
Laatste folders
Procedure
We koken de aardappelen in de schil, schillen ze en laten ze afkoelen. We raspen ze fijn en voegen het ei toe, een snufje zout en geleidelijk aan, gladde bloem. We kneden het deeg glad en niet plakkerig. We proberen snel met het deeg te werken, omdat de aardappelen water kunnen afgeven. Indien nodig, voegen we bloem toe.
Leg het deeg vaak op een met bloem bestoven bord. Maak een rol van het deeg, die we in gelijke stukken snijden. We rollen elk stuk uit tot een cirkel en bakken het aan beide kanten in een droge pan. Bestrijk het met gesmolten boter. Meng pruimenjam met gemalen maanzaad en poedersuiker, indien nodig kunnen we wat gekookt water toevoegen als de vulling te dik lijkt.
We vullen de pannenkoeken en genieten ervan.
Eet smakelijk 💜