Kwarkknoedels gevuld met aardbeien en frambozen met een topping van geroosterd broodkruim en aardbeienespuma
Kwarkknoedels gevuld met aardbeien en frambozen met een topping van geroosterd broodkruim en aardbeienespuma
Ingrediënten
Voor dumplings
- 250 g Zachte kwark
- 1 stukjes ei
- 50 g Griesmeel
- zout
- Aardbei
- frambozen
Op de rasp
- 50 g Broodkruimels
- 2 lepels Boter
- 2 lepels Suiker naar smaak
Voor aardbeienespuma
- 200 g Verse aardbeien
- 2 lepels Suiker
- 1 lepels Citroensap
Laatste folders
Procedure
1. Bereiding van deeg voor dumplings:
1. Meng de kwark, eieren, bloem, griesmeel en zout in een kom tot er een glad deeg ontstaat. Als je het deeg buiten bereidt, kun je alle ingrediënten al afgemeten meenemen in afsluitbare containers.
Laat het deeg ongeveer 10 minuten rusten.
2. Vulling en vormgeven van knoedels:
1. Maak kleine deegcirkels, steek in elk stuk een stuk schorseneren en frambozen en sluit zorgvuldig. Deze stappen kunnen worden uitgevoerd op een vlak, schoon oppervlak of een houten plank.
2. Vorm ronde knoedels uit deze gevulde pannenkoeken.
3. Koken van dumplings op het vuur:
1. Vul de ketel met water en hang hem boven het vuur of leg hem op het grillrooster.
2. Wanneer het water begint te koken, voeg je de knoedels toe. Kook ze tot ze naar boven drijven (ongeveer 5-7 minuten).
3. Verwijder na het koken voorzichtig de knoedels en laat ze uitlekken.
4. Bereiding van paneermeel in de pan:
1. Smelt de boter direct boven het vuur in een pan.
2. Voeg de paneermeel toe en roer tot het een goudbruine kleur krijgt. Voeg tot slot suiker toe en roer door.
5. Bereiding van aardbeienschuim:
1. We pletten de aardbeien met suiker en citroensap tot een puree. En brengen het aan de kook.
6. Serveren:
1. Wentel de afgewerkte knoedels in geroosterd paneermeel.
2. Schik de dumplings op een bord of houten plank en garneer ze met aardbeienschuim.
3. Serveer direct, terwijl de knoedels nog warm zijn.
U zult van dit dessert genieten met frisse lucht en knetterend vuur, wat een speciale sfeer aan de maaltijd geeft.