ADVERTENTIE

Bron :: Pictures4you by Adobe Stock

Kräppelchen

Kräppelchen zijn traditionele kleine Duitse oliebollen die vooral populair zijn tijdens carnaval of vastenavond. Ze zijn voornamelijk gemaakt van gistdeeg en worden vaak bestrooid met poedersuiker.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
25

Deeg

  • 500 g Bloem Toegevoegd aan
  • 50 g suiker Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • 1 korrel zout Toegevoegd aan
  • 20 g gist Toegevoegd aan
  • 250 ml melk Toegevoegd aan
  • 50 g boter Toegevoegd aan

Om te frituren

  • 1 l olie Toegevoegd aan

Om te bestuiven

  • 100 g bloemsuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

1. Meng bloem en suiker in een grote kom. Voeg de eieren, het zout, de gist, de melk en de boter toe en verwerk alles tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen.

2. Stap

2. Verhit de olie in een diepe pot of friteuse. Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze voorzichtig in de hete olie. Frituur de kraampjes tot ze goudbruin zijn en draai ze regelmatig tijdens het frituren.

3. Stap

3. Laat de volledig gefrituurde beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker. Serveer de beignets warm of laat ze afkoelen en geniet er later van.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Kräppelchen

Kräppelchen zijn traditionele kleine Duitse oliebollen die vooral populair zijn tijdens carnaval of vastenavond. Ze zijn voornamelijk gemaakt van gistdeeg en worden vaak bestrooid met poedersuiker.

150
Notulen
25
Aantal porties
Procedure
1. Stap

1. Meng bloem en suiker in een grote kom. Voeg de eieren, het zout, de gist, de melk en de boter toe en verwerk alles tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen.

2. Stap

2. Verhit de olie in een diepe pot of friteuse. Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze voorzichtig in de hete olie. Frituur de kraampjes tot ze goudbruin zijn en draai ze regelmatig tijdens het frituren.

3. Stap

3. Laat de volledig gefrituurde beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker. Serveer de beignets warm of laat ze afkoelen en geniet er later van.

Ingrediënten
Deeg
500 g
Bloem
50 g
suiker
2
Eieren
1
korrel zout
20 g
gist
250 ml
melk
50 g
boter
Om te frituren
1 l
olie
Om te bestuiven
100 g
bloemsuiker