ADVERTENTIE

Bron :: King_Louie from Getty Images Signature

Knoflookstokbrood

Sappig knoflookstokbrood met een knapperige korst en een fluwelen knoflookvulling. Perfect als een grillhapje, voor een feestje of als diner met je favoriete soep.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Taart

  • 1 stuk stokbrood Toegevoegd aan

Knoflookvulling

  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 4 tanden knoflook Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Gedroogde oregano Toegevoegd aan
  • 12 een snufje zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Bereid de stokbrood voor. Snij de stokbrood diagonaal in, maar snij het niet helemaal door. Het moet zich als een accordeon vouwen. Verwarm de oven voor tot 180 graden C.

2. Stap

Bereid de knoflookboter voor. Smelt de boter, voeg de door de pers geperste knoflook, oregano en zout toe. Mengen.

3. Stap

Vul het stokbrood. Gebruik een keukenkwast om elke 'zak' van het stokbrood te vullen met het knoflookbotermengsel.

4. Stap

Bakken. We wikkelen de baguette in aluminiumfolie en bakken deze gedurende 15 minuten. Vervolgens ontdekken we en bakken we nog eens 5-10 minuten, totdat de baguette een gouden korst heeft.

ADVERTENTIE
5. Stap

Dienen. Serveer warm, direct na het bakken. Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Knoflookstokbrood

Sappig knoflookstokbrood met een knapperige korst en een fluwelen knoflookvulling. Perfect als een grillhapje, voor een feestje of als diner met je favoriete soep.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bereid de stokbrood voor. Snij de stokbrood diagonaal in, maar snij het niet helemaal door. Het moet zich als een accordeon vouwen. Verwarm de oven voor tot 180 graden C.

2. Stap

Bereid de knoflookboter voor. Smelt de boter, voeg de door de pers geperste knoflook, oregano en zout toe. Mengen.

3. Stap

Vul het stokbrood. Gebruik een keukenkwast om elke 'zak' van het stokbrood te vullen met het knoflookbotermengsel.

4. Stap

Bakken. We wikkelen de baguette in aluminiumfolie en bakken deze gedurende 15 minuten. Vervolgens ontdekken we en bakken we nog eens 5-10 minuten, totdat de baguette een gouden korst heeft.

5. Stap

Dienen. Serveer warm, direct na het bakken. Eet smakelijk!

Ingrediënten
Taart
1 stuk
stokbrood
Knoflookvulling
100 g
boter
4 tanden
knoflook
2 theelepels
Gedroogde oregano
12 een snufje
zout