ADVERTENTIE

Bron :: GMVozd for Getty Images

Klassieke Kreeft

Geniet van een vers bereide, klassieke kreeft die een echt culinair genot biedt. Dit eenvoudige, maar verfijnde gerecht wordt geserveerd met een heerlijke kruidenboter en is de perfecte optie voor speciale gelegenheden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
2

Hammer

  • 2 Stuk Levende kreeften Toegevoegd aan
  • 10 l water Toegevoegd aan
  • 2 Theelepel zout Toegevoegd aan

Kruidenboter

  • 100 Gram boter Toegevoegd aan
  • 2 Takje Verse tijm Toegevoegd aan
  • 1 Tak Verse rozemarijn Toegevoegd aan
  • 2 Tenen knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Breng water aan de kook in een grote pot. Zout het water en voeg de kreeften toe. Kook ze 15 minuten.

2. Stap

Laat intussen de boter smelten in een kleine pan en voeg de kruiden en de knoflook toe. Laat 10 minuten sudderen op laag vuur.

3. Stap

Neem de kreeften uit het water en snijd ze doormidden. Druppel de kruidenboter over het vlees.

4. Stap

Serveer de kreeft onmiddellijk, gegarneerd met verse citroensap en peterselie.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Klassieke Kreeft

Geniet van een vers bereide, klassieke kreeft die een echt culinair genot biedt. Dit eenvoudige, maar verfijnde gerecht wordt geserveerd met een heerlijke kruidenboter en is de perfecte optie voor speciale gelegenheden.

60
Notulen
2
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Breng water aan de kook in een grote pot. Zout het water en voeg de kreeften toe. Kook ze 15 minuten.

2. Stap

Laat intussen de boter smelten in een kleine pan en voeg de kruiden en de knoflook toe. Laat 10 minuten sudderen op laag vuur.

3. Stap

Neem de kreeften uit het water en snijd ze doormidden. Druppel de kruidenboter over het vlees.

4. Stap

Serveer de kreeft onmiddellijk, gegarneerd met verse citroensap en peterselie.

Ingrediënten
Hammer
2 Stuk
Levende kreeften
10 l
water
2 Theelepel
zout
Kruidenboter
100 Gram
boter
2 Takje
Verse tijm
1 Tak
Verse rozemarijn
2 Tenen
knoflook
1 Theelepel
zout