:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/rduOfG0h48VmKopSKcOP/797d836dfa431f3e5b2549a10c45a5.png)
Bron :: GMVozd for Getty Images
Klassieke Kreeft
Geniet van een vers bereide, klassieke kreeft die een echt culinair genot biedt. Dit eenvoudige, maar verfijnde gerecht wordt geserveerd met een heerlijke kruidenboter en is de perfecte optie voor speciale gelegenheden.
Ingrediënten
Hammer
- 2 Stuk Levende kreeften
- 10 l water
- 2 Theelepel zout
Kruidenboter
- 100 Gram boter
- 2 Takje Verse tijm
- 1 Tak Verse rozemarijn
- 2 Tenen knoflook
- 1 Theelepel zout
Laatste folders
Procedure
Breng water aan de kook in een grote pot. Zout het water en voeg de kreeften toe. Kook ze 15 minuten.
Laat intussen de boter smelten in een kleine pan en voeg de kruiden en de knoflook toe. Laat 10 minuten sudderen op laag vuur.
Neem de kreeften uit het water en snijd ze doormidden. Druppel de kruidenboter over het vlees.
Serveer de kreeft onmiddellijk, gegarneerd met verse citroensap en peterselie.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Klassieke Kreeft
Geniet van een vers bereide, klassieke kreeft die een echt culinair genot biedt. Dit eenvoudige, maar verfijnde gerecht wordt geserveerd met een heerlijke kruidenboter en is de perfecte optie voor speciale gelegenheden.
Breng water aan de kook in een grote pot. Zout het water en voeg de kreeften toe. Kook ze 15 minuten.
Laat intussen de boter smelten in een kleine pan en voeg de kruiden en de knoflook toe. Laat 10 minuten sudderen op laag vuur.
Neem de kreeften uit het water en snijd ze doormidden. Druppel de kruidenboter over het vlees.
Serveer de kreeft onmiddellijk, gegarneerd met verse citroensap en peterselie.
Hoe heb je dit recept gemaakt?