Bron :: lamnee via iStockPhotos
Kimchi-salade uit de Koreaanse keuken
Kimchi salade is een essentieel onderdeel van de Koreaanse keuken en ik maak het vaak klaar voor vrienden en familie. Het gefermenteerde gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook goed voor je gezondheid. Het kost wat tijd en geduld om te maken, maar de smaak is het zeker waard.
Ingrediënten
- 1 gemiddelde grootte Chinese kool
- 1⁄2 Kop zeezout
- 4 Bosuien
- 2 lepel vissaus
- 2 lepel rijstazijn
- 2 lepel suiker
- 5 geraspte teentjes knoflook
- 1 lepel Geraspte verse gember
- 1⁄2 Kop Koreaans chilipoeder (Gochugaru)
- 2 in Gesneden wortelreepjes
- 1⁄2 witter Gesneden radijs (daikon)
Laatste folders
Procedure
Snijd voor het kimchi salade recept eerst de Chinese kool in reepjes, meng met het zeezout in een grote kom en laat ongeveer twee uur rusten tot de kool zacht is. Spoel daarna goed af en laat uitlekken - het zoutgehalte kan aangepast worden door vaker af te spoelen indien gewenst.
Terwijl de kool rust, kun je de overige ingrediënten voorbereiden. Snijd de lente-uitjes, wortels en radijs fijn en zet apart.
Meng in een grote kom de vissaus, rijstazijn, suiker, geraspte knoflook, gember en Koreaanse chilipoeder. Dit vormt de kruidensaus voor je kimchi.
Voeg de uitgelekte kool en gehakte groenten toe en meng alles goed met de kruidensaus. Ik draag graag wegwerphandschoenen en gebruik mijn handen voor deze stap om er zeker van te zijn dat alles goed gemengd is.
Doe de kimchi in een glazen pot met deksel en laat het op kamertemperatuur fermenteren. Ik laat het meestal minstens 24 uur rusten voordat ik het in de koelkast bewaar.
Serveer de kimchisalade als bijgerecht bij rijst of vlees, of voeg het toe aan soepen of stoofschotels.