ADVERTENTIE

Bron :: Unsplash

Keto Gebakken Gevulde Hele Bloemkool

Dit gezonde, veganistische, glutenvrije en koolhydraatarme gerecht is niet alleen ongelofelijk lekker, maar staat ook nog eens prachtig op elke eettafel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 Grote bloemkool Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van gekookte quinoa Toegevoegd aan
  • 12 Kop In blokjes gesneden paprika Toegevoegd aan
  • 12 Kop Uien in blokjes Toegevoegd aan
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 12 Kop Gehakte tomaten Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Van komijn Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Van kurkuma Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
  • Verse koriander voor garnering Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

65 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 200°C. Deze stap is essentieel - door dit vooraf te doen, wordt de bloemkool gelijkmatig gaar en krijgt hij de perfecte textuur.

2. Stap

Maak de bloemkool schoon en verwijder de groene bladeren. Hol de bloemkool vervolgens uit door het klokhuis eruit te scheppen. Wees hier voorzichtig mee, je wilt genoeg uithollen om de bloemkool te vullen, maar je wilt de bloemkool niet breken.

3. Stap

Bestrijk de bloemkool met olijfolie en bestrooi hem met de helft van de komijn, kurkuma, zout en peper. Uit ervaring weet ik dat dit zorgt voor een diepe smaak bij elke hap.

4. Stap

Leg de bloemkool in een ovenschaal en bak 30-35 minuten of tot hij zacht wordt. Het moet niet te zacht zijn dat het zijn structuur verliest, maar net zacht genoeg om er gemakkelijk in te graven met een vork.

ADVERTENTIE
5. Stap

Terwijl de bloemkool bakt, bereid je de vulling voor. Fruit de uien, paprika en knoflook tot ze zacht worden. Voeg de tomaten, gekookte quinoa, overgebleven komijn, kurkuma, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat nog 5 minuten koken. Je keuken zal gevuld zijn met een heerlijk aroma waar de buren jaloers op kunnen zijn!

6. Stap

Zodra de bloemkool gaar is, vul je hem voorzichtig met het quinoamengsel. Vul hem goed, zodat elke plak stevig en smaakvol is.

7. Stap

Bak de gevulde bloemkool nog 10-15 minuten. Hij moet goudbruin en knapperig zijn aan de buitenkant.

8. Stap

Laat iets afkoelen en garneer met verse koriander. Uit mijn persoonlijke ervaring blijkt dat de verse kruiden de uiteindelijke smaak van het gerecht echt verbeteren.

ADVERTENTIE
9. Stap

Snijd de bloemkool in vieren en serveer.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Keto Gebakken Gevulde Hele Bloemkool

Dit gezonde, veganistische, glutenvrije en koolhydraatarme gerecht is niet alleen ongelofelijk lekker, maar staat ook nog eens prachtig op elke eettafel.

65
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm je oven voor op 200°C. Deze stap is essentieel - door dit vooraf te doen, wordt de bloemkool gelijkmatig gaar en krijgt hij de perfecte textuur.

2. Stap

Maak de bloemkool schoon en verwijder de groene bladeren. Hol de bloemkool vervolgens uit door het klokhuis eruit te scheppen. Wees hier voorzichtig mee, je wilt genoeg uithollen om de bloemkool te vullen, maar je wilt de bloemkool niet breken.

3. Stap

Bestrijk de bloemkool met olijfolie en bestrooi hem met de helft van de komijn, kurkuma, zout en peper. Uit ervaring weet ik dat dit zorgt voor een diepe smaak bij elke hap.

4. Stap

Leg de bloemkool in een ovenschaal en bak 30-35 minuten of tot hij zacht wordt. Het moet niet te zacht zijn dat het zijn structuur verliest, maar net zacht genoeg om er gemakkelijk in te graven met een vork.

5. Stap

Terwijl de bloemkool bakt, bereid je de vulling voor. Fruit de uien, paprika en knoflook tot ze zacht worden. Voeg de tomaten, gekookte quinoa, overgebleven komijn, kurkuma, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat nog 5 minuten koken. Je keuken zal gevuld zijn met een heerlijk aroma waar de buren jaloers op kunnen zijn!

6. Stap

Zodra de bloemkool gaar is, vul je hem voorzichtig met het quinoamengsel. Vul hem goed, zodat elke plak stevig en smaakvol is.

7. Stap

Bak de gevulde bloemkool nog 10-15 minuten. Hij moet goudbruin en knapperig zijn aan de buitenkant.

8. Stap

Laat iets afkoelen en garneer met verse koriander. Uit mijn persoonlijke ervaring blijkt dat de verse kruiden de uiteindelijke smaak van het gerecht echt verbeteren.

9. Stap

Snijd de bloemkool in vieren en serveer.

Ingrediënten
1
Grote bloemkool
1 Kop
Van gekookte quinoa
12 Kop
In blokjes gesneden paprika
12 Kop
Uien in blokjes
2 teentjes
Knoflook, fijngehakt
12 Kop
Gehakte tomaten
1 theelepel
Van komijn
12 theelepel
Van kurkuma
Zout en peper naar smaak
olijfolie
Verse koriander voor garnering