Bron :: canva
Kerststol plakje
Ik ben dol op de kersttijd en de geuren en smaken die deze tijd van het jaar traditioneel kenmerken. Een van mijn favorieten zijn kerstrolletjes, die voor mij het begin van het kerstseizoen vormen.
Ingrediënten
- 500 g Meel
- 3 db ei
- 200 g bloemsuiker
- 1 Pakket Bakpoeder
- 2 eetlepel cacao
- 200 g Gemalen noten
- 200 g perzik conserven
- 200 g Pure chocolade
Laatste folders
Procedure
Bereiding: zeef de bloem in een grote kom en voeg alle ingrediënten toe behalve de perzikjam en chocolade. Hak de chocolade in kleine blokjes. Het deeg zal een beetje plakkerig zijn, wat normaal is, het is de enige manier om het echt lekker te maken.
Bakken: verdeel het deeg in drie gelijke delen en rol ze dun uit. Leg de vellen op elkaar en verdeel de perzikjam ertussen. Als de drie lagen op elkaar liggen, plaats je het geheel minstens een half uur in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Om te serveren: laat afkoelen wanneer je klaar bent, smelt dan de pure chocolade en bedek de bovenkant met een laagje. In vierkantjes snijden.