Bron :: Pixabay : 11082974
"Kerstrecept "Ausstecherle
Dit recept voor "Ausstecherle" komt van mijn moeder, die elke kerst een heleboel van deze heerlijke koekjes bakte. Omdat ze makkelijk uit te snijden zijn, zijn het niet alleen echte blikvangers, maar ook geweldig om met kinderen te bakken.
Ingrediënten
- 500 g Meel
- 200 g suiker
- 250 g boter
- 2 Eieren
- 1 Pakket vanillesuiker
- 1 Knijpen zout
- 1 TL bakpoeder
- Diverse koekjesvormpjes
- Poedersuiker om af te stoffen (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Om de "Austecherle" koekjes te bakken, meng je eerst de bloem met het bakpoeder in een grote mengkom. Ik raad aan om tijd en zorg te investeren in deze eerste stappen om klontvorming te voorkomen.
Voeg dan de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg samen met de eieren toe aan het bloemmengsel.
Kneed nu alles tot een glad deeg met je handen. Deze stap vereist wat geduld en handigheid, maar dat maakt dit recept zo charmant.
Wikkel het afgewerkte deeg in huishoudfolie en laat het ongeveer een uur rusten in de koelkast. Deze stap is belangrijk omdat het dan makkelijker is om het deeg uit te rollen en uit te snijden.
Rol het deeg vervolgens op een bebloemd werkvlak uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en snijd de gewenste vormen uit. Als het deeg plakt bij het uitsnijden, gebruik dan gewoon meer bloem.
Leg de uitgesneden koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C (ventilatoroven 160°C) in ongeveer 10-15 minuten goudbruin.
Haal de gebakken Ausstecherle koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Als je wilt, kun je de koekjes bestuiven met poedersuiker.