ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : 11082974

"Kerstrecept "Ausstecherle

Dit recept voor "Ausstecherle" komt van mijn moeder, die elke kerst een heleboel van deze heerlijke koekjes bakte. Omdat ze makkelijk uit te snijden zijn, zijn het niet alleen echte blikvangers, maar ook geweldig om met kinderen te bakken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
40
  • 500 g Meel Toegevoegd aan
  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 250 g boter Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • 1 Pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 TL bakpoeder Toegevoegd aan
  • Diverse koekjesvormpjes Toegevoegd aan
  • Poedersuiker om af te stoffen (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

70 min.
1. Stap

Om de "Austecherle" koekjes te bakken, meng je eerst de bloem met het bakpoeder in een grote mengkom. Ik raad aan om tijd en zorg te investeren in deze eerste stappen om klontvorming te voorkomen.

2. Stap

Voeg dan de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg samen met de eieren toe aan het bloemmengsel.

3. Stap

Kneed nu alles tot een glad deeg met je handen. Deze stap vereist wat geduld en handigheid, maar dat maakt dit recept zo charmant.

4. Stap

Wikkel het afgewerkte deeg in huishoudfolie en laat het ongeveer een uur rusten in de koelkast. Deze stap is belangrijk omdat het dan makkelijker is om het deeg uit te rollen en uit te snijden.

ADVERTENTIE
5. Stap

Rol het deeg vervolgens op een bebloemd werkvlak uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en snijd de gewenste vormen uit. Als het deeg plakt bij het uitsnijden, gebruik dan gewoon meer bloem.

6. Stap

Leg de uitgesneden koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C (ventilatoroven 160°C) in ongeveer 10-15 minuten goudbruin.

7. Stap

Haal de gebakken Ausstecherle koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Als je wilt, kun je de koekjes bestuiven met poedersuiker.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

"Kerstrecept "Ausstecherle

Dit recept voor "Ausstecherle" komt van mijn moeder, die elke kerst een heleboel van deze heerlijke koekjes bakte. Omdat ze makkelijk uit te snijden zijn, zijn het niet alleen echte blikvangers, maar ook geweldig om met kinderen te bakken.

70
Notulen
40
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om de "Austecherle" koekjes te bakken, meng je eerst de bloem met het bakpoeder in een grote mengkom. Ik raad aan om tijd en zorg te investeren in deze eerste stappen om klontvorming te voorkomen.

2. Stap

Voeg dan de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg samen met de eieren toe aan het bloemmengsel.

3. Stap

Kneed nu alles tot een glad deeg met je handen. Deze stap vereist wat geduld en handigheid, maar dat maakt dit recept zo charmant.

4. Stap

Wikkel het afgewerkte deeg in huishoudfolie en laat het ongeveer een uur rusten in de koelkast. Deze stap is belangrijk omdat het dan makkelijker is om het deeg uit te rollen en uit te snijden.

5. Stap

Rol het deeg vervolgens op een bebloemd werkvlak uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en snijd de gewenste vormen uit. Als het deeg plakt bij het uitsnijden, gebruik dan gewoon meer bloem.

6. Stap

Leg de uitgesneden koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C (ventilatoroven 160°C) in ongeveer 10-15 minuten goudbruin.

7. Stap

Haal de gebakken Ausstecherle koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Als je wilt, kun je de koekjes bestuiven met poedersuiker.

Ingrediënten
500 g
Meel
200 g
suiker
250 g
boter
2
Eieren
1 Pakket
vanillesuiker
1 Knijpen
zout
1 TL
bakpoeder
Diverse koekjesvormpjes
Poedersuiker om af te stoffen (optioneel)