ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : MichaelBrilot

Kerstmis speculaascake

Als gepassioneerd bakker en liefhebber van kerstsmaken probeer ik altijd nieuwe recepten uit. Deze speculaascake is een absoluut hoogtepunt. Het combineert de klassieke smaak van speculaaskoekjes met een romige vulling - een perfecte combinatie voor het winterseizoen. Het is niet alleen een favoriet bij mijn familie, maar ook een welkom cadeau voor kerstbijeenkomsten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Voor de vloer:

  • 200 Gram Speculaaskoekjes Toegevoegd aan
  • 100 Gram boter Toegevoegd aan

Voor de vulling:

  • 500 Gram mascarpone Toegevoegd aan
  • 250 Gram slagroom Toegevoegd aan
  • 100 Gram suiker Toegevoegd aan
  • 1 Pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
  • Zest van een biologische citroen Toegevoegd aan
  • Optioneel: gehakte pistachenoten en speculaas voor decoratie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

80 min.
1. Stap

Om de speculaascake te maken, begin je met het voorbereiden van de bodem. Verkruimel de speculaaskoekjes fijn in een blender. Een kleine tip: je kunt ook een diepvrieszak en een deegroller gebruiken om de koekjes te verkruimelen.

2. Stap

Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en meng het door de koekkruimels. Druk het mengsel in een springvorm (Ø 26 cm) bekleed met bakpapier en zet in de koelkast.

3. Stap

Klop voor de vulling de slagroom stijf met een handmixer. Zorg ervoor dat de slagroom echt koud is, zodat hij makkelijker op te kloppen is.

4. Stap

Meng in een andere kom de mascarpone met de suiker, vanillesuiker en citroenschil. Ik raad aan hier langzaam te werk te gaan om klontjes te voorkomen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Spatel vervolgens de slagroom door het mascarponemengsel.

6. Stap

Verdeel de room gelijkmatig over de koekjesbodem en zet de taart minstens vier uur in de koelkast, bij voorkeur een nacht.

7. Stap

Voor het opdienen kun je de speculaascake bestrooien met gehakte pistachenoten of speculaaskruimels.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Kerstmis speculaascake

Als gepassioneerd bakker en liefhebber van kerstsmaken probeer ik altijd nieuwe recepten uit. Deze speculaascake is een absoluut hoogtepunt. Het combineert de klassieke smaak van speculaaskoekjes met een romige vulling - een perfecte combinatie voor het winterseizoen. Het is niet alleen een favoriet bij mijn familie, maar ook een welkom cadeau voor kerstbijeenkomsten.

80
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om de speculaascake te maken, begin je met het voorbereiden van de bodem. Verkruimel de speculaaskoekjes fijn in een blender. Een kleine tip: je kunt ook een diepvrieszak en een deegroller gebruiken om de koekjes te verkruimelen.

2. Stap

Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en meng het door de koekkruimels. Druk het mengsel in een springvorm (Ø 26 cm) bekleed met bakpapier en zet in de koelkast.

3. Stap

Klop voor de vulling de slagroom stijf met een handmixer. Zorg ervoor dat de slagroom echt koud is, zodat hij makkelijker op te kloppen is.

4. Stap

Meng in een andere kom de mascarpone met de suiker, vanillesuiker en citroenschil. Ik raad aan hier langzaam te werk te gaan om klontjes te voorkomen.

5. Stap

Spatel vervolgens de slagroom door het mascarponemengsel.

6. Stap

Verdeel de room gelijkmatig over de koekjesbodem en zet de taart minstens vier uur in de koelkast, bij voorkeur een nacht.

7. Stap

Voor het opdienen kun je de speculaascake bestrooien met gehakte pistachenoten of speculaaskruimels.

Ingrediënten
Voor de vloer:
200 Gram
Speculaaskoekjes
100 Gram
boter
Voor de vulling:
500 Gram
mascarpone
250 Gram
slagroom
100 Gram
suiker
1 Pakket
vanillesuiker
Zest van een biologische citroen
Optioneel: gehakte pistachenoten en speculaas voor decoratie