Bron :: RuthBlack for iStockPhotos
Kerstmis cakepops
Ik heb dit recept voor kerstcake pops een paar keer geprobeerd in de aanloop naar Kerstmis om ze te maken als leuke cadeautjes voor vrienden en familie. Ze zien er niet alleen feestelijk uit, ze smaken ook nog eens heerlijk! Het is altijd leuk om ze te versieren en je kunt je creativiteit de vrije loop laten.
Ingrediënten
Voor de taart:
- 200 Gram suiker
- 200 Gram Meel
- 4 Eieren
- 200 Gram verzachte boter
- 1 Theelepel bakpoeder
- 1 Theelepel vanille-essence
Voor het glazuur en de decoratie:
- 200 Gram chocolade
- 50 Gram Kokosolie of palmin
- Diverse hagelslag en kerstversiering
- 24 Lollystokjes
Laatste folders
Procedure
Om je eigen Christmas cake pops te maken, begin je met het maken van de cake. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Dit duurt ongeveer 2 minuten tot er een licht en luchtig mengsel ontstaat. Deze consistentie is belangrijk omdat de cake dan later sappiger wordt.
Voeg de eieren één voor één toe en zorg ervoor dat elk ei goed gemengd is voordat je het volgende toevoegt. Voeg het vanille-extract toe en roer goed.
Meng in een andere kom de bloem en het bakpoeder. Deze droge ingrediënten moeten langzaam aan het eimengsel worden toegevoegd en voorzichtig worden gemengd, zodat de cake luchtig en luchtig wordt.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius, of tot een erin gestoken tandenstoker er schoon uitkomt. Let op dat je de cake niet te gaar bakt!
Nadat de cake is afgekoeld, plet je hem tot een kruimelige textuur en vorm je er kleine balletjes van. Dit kan een beetje plakkerig zijn, maar door de balletjes 20 minuten in te vriezen gaat het een stuk makkelijker.
Smelt ondertussen de chocolade en kokosolie en laat afkoelen tot een geschikte temperatuur. Doop het uiteinde van de lollystokjes in de chocolade en steek ze dan in de afgekoelde cakebollen. Koel de cakepops vervolgens weer af zodat de chocolade uithardt en de stokjes op hun plaats houdt.
Nu komt het leukste deel - de decoratie! Doop de cakepops in de chocolade en versier ze dan met hagelslag of wat je maar leuk vindt. Dit moet vrij snel gebeuren, want de chocolade droogt snel. Laat de cake pops vervolgens drogen op een standaard of dienblad.
Dit zijn je kerstcake pops! Zoet, heerlijk en perfect voor de feestdagen. Ze zijn altijd een hit en zien er fantastisch uit, zowel op de koekjesschotel als als cadeau.