ADVERTENTIE

Bron :: Natkinzu from Getty Images

Kerstboom van bladerdeeg

Interessante kerstboom van bladerdeeg, hartig bereid met spinazie en kaas.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 2 pakketten Bladerdeeg Toegevoegd aan
  • 200 g Babyspinazie Toegevoegd aan
  • 200 g Feta kaas Toegevoegd aan
  • 1 stuk Ei (om in te wrijven) Toegevoegd aan
  • Sesamzaadjes om te strooien Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.

2. Stap

Bak de spinazie snel in een koekenpan tot hij lichtjes verwelkt is. Pas op dat het niet te veel uitdroogt, vaak wordt je boom door deze fout droog.

3. Stap

Spatel de feta en een beetje zout door de spinazie en laat het mengsel iets afkoelen.

4. Stap

Teken met een mes voorzichtig de vorm van de boom en de stam op het deeg.

ADVERTENTIE
5. Stap

Verdeel het knoflookmengsel over het onderste deeg en leg het tweede hazelnootdeeg erop.

6. Stap

Snijd de takjes in met een mes en draai ze in elkaar.

7. Stap

Bestrijk de bovenkant van de boom met eiwit en bestrooi met sesamzaadjes. In dit gedeelte kun je een beetje spelen met de decoraties en je eigen unieke ontwerp maken.

8. Stap

Bak de boom ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven, of tot het deeg mooi goudbruin is. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of het niet te gaar wordt.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Kerstboom van bladerdeeg

Interessante kerstboom van bladerdeeg, hartig bereid met spinazie en kaas.

45
Notulen
1
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.

2. Stap

Bak de spinazie snel in een koekenpan tot hij lichtjes verwelkt is. Pas op dat het niet te veel uitdroogt, vaak wordt je boom door deze fout droog.

3. Stap

Spatel de feta en een beetje zout door de spinazie en laat het mengsel iets afkoelen.

4. Stap

Teken met een mes voorzichtig de vorm van de boom en de stam op het deeg.

5. Stap

Verdeel het knoflookmengsel over het onderste deeg en leg het tweede hazelnootdeeg erop.

6. Stap

Snijd de takjes in met een mes en draai ze in elkaar.

7. Stap

Bestrijk de bovenkant van de boom met eiwit en bestrooi met sesamzaadjes. In dit gedeelte kun je een beetje spelen met de decoraties en je eigen unieke ontwerp maken.

8. Stap

Bak de boom ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven, of tot het deeg mooi goudbruin is. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of het niet te gaar wordt.

Ingrediënten
2 pakketten
Bladerdeeg
200 g
Babyspinazie
200 g
Feta kaas
1 stuk
Ei (om in te wrijven)
Sesamzaadjes om te strooien