Kastanje Cheesecake
Uitstekende cheesecake, die een combinatie is van de romige smaak van kaas en kastanje. Dit recept is ideaal voor alle feesten en vieringen.
Ingrediënten
Lichaam
- 200 g koekjes
- 100 g Gesmolten boter
Inhoud
- 500 g zachte kaas
- 200 g suiker
- 3 stukjes Grote eieren
- 200 g kastanjepuree
- 2 stukjes vanillesuiker
Glaçage
- 100 g chocolade koken
- 50 g boter
Laatste folders
Procedure
Bereid eerst de korst voor. Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Spreid het mengsel uit op de bodem van de vorm en bak gedurende 10 minuten op 180 °C.
Bereid ondertussen de vulling voor. Meng de zachte kaas met suiker en vanillesuiker. Voeg dan geleidelijk de eieren toe. Voeg tenslotte het kastanjepuree toe.
Verspreid de vulling over de gebakken korst en bak nog 60 minuten op 160°C. Laat dan de cheesecake afkoelen.
Maak tenslotte de glazuur. Smelt de chocolade met de boter en verdeel de glazuur over de afgekoelde cheesecake. Laat de cheesecake voor het serveren minstens 2 uur in de koelkast staan.