Bron :: Pixabay : PublicDomainPictures
Kalkoen in de oven
Een sappige, perfect gebraden kalkoen is een klassiek hoofdgerecht voor elk feest. Dit heerlijke gerecht van kalkoen of kalkoen, pittig gevuld en geserveerd met elke gewenste bijgerechten, zal uw familie verrassen bij Kerstmis of Nieuwjaar!
Ingrediënten
Hoeren en kruiden
- 1 Stuk Kalkoen (ongeveer 3 kg)
- 1 Theelepel zout
- 1 Theelepel Peper
- 2 Takje Rozemarijn
- 2 Takje Tijm
Vulling
- 2 Stuk Uien
- 1 Stuk Knoflookbol
- 1 Stuk citroen
- 100 Gram boter
Laatste folders
Procedure
Was en reinig de kalkoen eerst, haal de ingewanden eruit. Wrijf de buitenhuid goed in met zout en peper en bestrooi met de kruiden.
Bereid de vulling voor door uien en knoflook fijn te hakken en te mengen met citroenkwartjes en boter.
Vul nu de kalkoen door de binnenkant te bekleden met het voorbereide mengsel. Sluit de opening met tandenstokers.
Bak de voorbereide kalkoen nu in de oven op 180 graden hetelucht gedurende ongeveer 1,5 uur. Controleer tussendoor het kookproces, het vleessap moet helder zijn.
Serveer de feestelijke kalkoen uit de oven en snijd hem aan tafel in stukken, en serveer de vulling apart. Serveer met bijgerechten naar keuze voor het feestmaal. Fijne feestdagen!