ADVERTENTIE

Japanse pannenkoeken

Recept voor Japanse pannenkoeken, zo luchtig als wolken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 2 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 112 lepels suiker Toegevoegd aan
  • 12 lepels Vanille-extract Toegevoegd aan
  • 2 lepels boter Toegevoegd aan
  • 112 lepels volle melk Toegevoegd aan
  • 12 theelepel citroensap Toegevoegd aan
  • 12 lepels Zout Toegevoegd aan
  • 1 lepels bakpoeder Toegevoegd aan
  • 34 kopjes gewoon meel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Scheid de eieren in dooiers en eiwitten. Doe de eiwitten in een grote kom en de dooiers in een kleinere kom.

2. Stap

Voeg aan de dooiers 0,5 theelepel suiker, vanille-extract, zachte boter, volle melk, citroensap, zout, bakpoeder en gladde bloem toe. Meng goed.

3. Stap

Klop het eiwit tot schuim. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de resterende suiker toe.

4. Stap

Roer voorzichtig het eiwitschuim in het mengsel met de dooiers met een garde.

5. Stap

Giet het beslag in de siliconen vorm en bak het in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten aan elke kant.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten