ADVERTENTIE
Japanse pannenkoeken
Recept voor Japanse pannenkoeken, zo luchtig als wolken.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
10
- 2 stukjes Eieren
- 11⁄2 lepels suiker
- 1⁄2 lepels Vanille-extract
- 2 lepels boter
- 11⁄2 lepels volle melk
- 1⁄2 theelepel citroensap
- 1⁄2 lepels Zout
- 1 lepels bakpoeder
- 3⁄4 kopjes gewoon meel
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
30 min.
1. Stap
Scheid de eieren in dooiers en eiwitten. Doe de eiwitten in een grote kom en de dooiers in een kleinere kom.
2. Stap
Voeg aan de dooiers 0,5 theelepel suiker, vanille-extract, zachte boter, volle melk, citroensap, zout, bakpoeder en gladde bloem toe. Meng goed.
3. Stap
Klop het eiwit tot schuim. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de resterende suiker toe.
4. Stap
Roer voorzichtig het eiwitschuim in het mengsel met de dooiers met een garde.
5. Stap
Giet het beslag in de siliconen vorm en bak het in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten aan elke kant.