ADVERTENTIE

Bron :: caoyu36 for Getty Images

Japanse biscuitjes bakken

De Japanse sponscake is een soort cake die wordt gemaakt van de eenvoudigste ingrediënten, maar een prachtig eindresultaat oplevert. Het vereist precisie en geduld, maar het eindresultaat is het zeker waard. Japanse sponscake lijkt qua textuur en uiterlijk op cheesecake.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 6 Eieren (gescheiden in eiwit en eigeel) Toegevoegd aan
  • 60 g suiker Toegevoegd aan
  • 60 ml melk Toegevoegd aan
  • 40 g Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 20 g maïszetmeel Toegevoegd aan
  • 50 g boter Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel vanille-essence Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • bloemsuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om Japanse cakejes te maken, meng je eerst de eierdooiers en suiker in een mengkom. Ik voeg de suiker graag beetje bij beetje toe voor een betere integratie.

2. Stap

Smelt vervolgens de boter in de magnetron en voeg deze samen met de melk en het vanille-extract toe aan het eigeel-suikermengsel.

3. Stap

Meng de bloem en de maïzena apart en zeef ze vervolgens door het bovenstaande mengsel. Zeven is heel belangrijk, het garandeert een heel luchtige cake.

4. Stap

Klop nu de eiwitten stijf. Vergeet niet een snufje zout toe te voegen, zo worden ze lekker luchtig. Voeg dan voorzichtig de opgeklopte eiwitten toe aan de cakemix en zorg ervoor dat het beslag niet leegloopt.

ADVERTENTIE
5. Stap

Giet het cakemengsel in een ingevette cakevorm en bak ongeveer 40-50 minuten op 160 graden Celsius. Houd de cake tijdens het bakken in de gaten - als hij te snel bruin wordt, dek je hem af met aluminiumfolie.

6. Stap

Zodra de Japanse cake gaar is, draai je de cake op een rooster en laat je hem volledig afkoelen. Bestrooi de cake tot slot met poedersuiker en serveer.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Japanse biscuitjes bakken

De Japanse sponscake is een soort cake die wordt gemaakt van de eenvoudigste ingrediënten, maar een prachtig eindresultaat oplevert. Het vereist precisie en geduld, maar het eindresultaat is het zeker waard. Japanse sponscake lijkt qua textuur en uiterlijk op cheesecake.

60
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om Japanse cakejes te maken, meng je eerst de eierdooiers en suiker in een mengkom. Ik voeg de suiker graag beetje bij beetje toe voor een betere integratie.

2. Stap

Smelt vervolgens de boter in de magnetron en voeg deze samen met de melk en het vanille-extract toe aan het eigeel-suikermengsel.

3. Stap

Meng de bloem en de maïzena apart en zeef ze vervolgens door het bovenstaande mengsel. Zeven is heel belangrijk, het garandeert een heel luchtige cake.

4. Stap

Klop nu de eiwitten stijf. Vergeet niet een snufje zout toe te voegen, zo worden ze lekker luchtig. Voeg dan voorzichtig de opgeklopte eiwitten toe aan de cakemix en zorg ervoor dat het beslag niet leegloopt.

5. Stap

Giet het cakemengsel in een ingevette cakevorm en bak ongeveer 40-50 minuten op 160 graden Celsius. Houd de cake tijdens het bakken in de gaten - als hij te snel bruin wordt, dek je hem af met aluminiumfolie.

6. Stap

Zodra de Japanse cake gaar is, draai je de cake op een rooster en laat je hem volledig afkoelen. Bestrooi de cake tot slot met poedersuiker en serveer.

Ingrediënten
6 Eieren
(gescheiden in eiwit en eigeel)
60 g
suiker
60 ml
melk
40 g
Bloem voor alle doeleinden
20 g
maïszetmeel
50 g
boter
1 Theelepel
vanille-essence
korrel zout
bloemsuiker