ADVERTENTIE
Bron :: yulia-bogdanova from Getty Images
Jam van groene tomaten
Jam van groene tomaten is een geweldige aanvulling op brood, toast of als zoete aanvulling op zelfgemaakte taarten. Dit recept is eenvoudig, maar het resultaat is absoluut verbluffend.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
10
- 1 kg Groene tomaten
- 1 kg suiker
- 2 stukjes Limoen
- 4 theelepels Ginger
- 1 theelepel zout
- 500 ml water
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
120 min.
1. Stap
Spoel de groene tomaten af, verwijder de steeltjes en snijd ze in kleine stukjes.
2. Stap
Meng in een pot de tomaten, suiker, limoensap, gember, zout en water.
3. Stap
Breng het mengsel aan de kook, verlaag dan de temperatuur en laat het nog 90 minuten sudderen.
4. Stap
Als het te dun is, laat het dan langer koken. Als het te dik is, voeg dan een beetje meer water toe.
5. Stap
Als de jam klaar is, giet je hem in gesteriliseerde potten, sluit je ze en keer je ze ondersteboven. Laat het volledig afkoelen.