ADVERTENTIE

Bron :: aloha_17 from Getty Images

Italiaanse groenterisotto

Recept voor heerlijke Italiaanse groenterisotto, die je kunt bereiden voor lunch of diner.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 300 g Rijst Arborio Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 stukjes tomaat Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Rode paprika Toegevoegd aan
  • 100 g wortelen Toegevoegd aan
  • 100 g courgette Toegevoegd aan
  • 1 l Groentebouillon Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
  • 50 g parmezaan Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout en peper Toegevoegd aan
  • 1 stukjes laurierblad Toegevoegd aan
  • Peterseliebladeren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gesneden ui en knoflook toe. Bak tot het donker is.

2. Stap

Voeg de rijst toe en bak deze 2-3 minuten samen met de groenten.

3. Stap

Snijd de tomaten, paprika, wortel en courgette in stukken en voeg toe aan de pan. Voeg het laurierblad toe. Roer alles door elkaar.

4. Stap

Voeg geleidelijk de groentebouillon toe en sudder op laag vuur. Wacht na elke toevoeging van de bouillon tot de rijst het heeft geabsorbeerd.

ADVERTENTIE
5. Stap

Als de rijst alle bouillon heeft opgenomen, breng de risotto op smaak met zout en peper. Roer door en rasp voorzichtig wat Parmezaanse kaas erover.

6. Stap

Serveer de risotto warm. Bestrooi het met de resterende Parmezaanse kaas en peterselie voor het serveren.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Italiaanse groenterisotto

Recept voor heerlijke Italiaanse groenterisotto, die je kunt bereiden voor lunch of diner.

45
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gesneden ui en knoflook toe. Bak tot het donker is.

2. Stap

Voeg de rijst toe en bak deze 2-3 minuten samen met de groenten.

3. Stap

Snijd de tomaten, paprika, wortel en courgette in stukken en voeg toe aan de pan. Voeg het laurierblad toe. Roer alles door elkaar.

4. Stap

Voeg geleidelijk de groentebouillon toe en sudder op laag vuur. Wacht na elke toevoeging van de bouillon tot de rijst het heeft geabsorbeerd.

5. Stap

Als de rijst alle bouillon heeft opgenomen, breng de risotto op smaak met zout en peper. Roer door en rasp voorzichtig wat Parmezaanse kaas erover.

6. Stap

Serveer de risotto warm. Bestrooi het met de resterende Parmezaanse kaas en peterselie voor het serveren.

Ingrediënten
300 g
Rijst Arborio
1 stukjes
De Ui
2 kruidnagel
Knoflook
2 stukjes
tomaat
1 stukjes
Rode paprika
100 g
wortelen
100 g
courgette
1 l
Groentebouillon
2 el
olijfolie
50 g
parmezaan
1 theelepel
zout en peper
1 stukjes
laurierblad
Peterseliebladeren