Bron :: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Ingemaakte Lecso
Ingemaakte Lecso is een geweldige manier om de zomeroogsten van paprika en tomaten te genieten het hele jaar door.
Ingrediënten
Belangrijkste ingrediënten
- 1 kg Rijpe tomaten
- 1 kg Paprika
- 2 stukjes De Ui
Kruiden
- 2 stukjes laurierblad
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Bereid eerst de groenten voor. Schil de tomaten, snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een grote pot. Snijd de paprika en ui in kleine blokjes en voeg ze toe aan de tomaten. Voeg laurierblad en zwarte peper toe.
Zet de pot op het fornuis en laat het 2 uur langzaam sudderen op een matig vuur. Roer af en toe om te voorkomen dat de groenten aanbranden. Als de lečo te dik is, voeg dan wat water toe.
Als alles klaar is, giet je het in vooraf voorbereide, gesteriliseerde potten. Sluit de potten onmiddellijk en laat ze afkoelen.
Controleer na het afkoelen van de potten of ze goed gesloten zijn. Als alles in orde is, kunt u de lečo op een donkere en koele plaats bewaren.