ADVERTENTIE

Bron :: FB: Varenie a Pečenie je Radosť

Ingemaakte Lecso

Ingemaakte Lecso is een geweldige manier om de zomeroogsten van paprika en tomaten te genieten het hele jaar door.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5

Belangrijkste ingrediënten

  • 1 kg Rijpe tomaten Toegevoegd aan
  • 1 kg Paprika Toegevoegd aan
  • 2 stukjes De Ui Toegevoegd aan

Kruiden

  • 2 stukjes laurierblad Toegevoegd aan
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Bereid eerst de groenten voor. Schil de tomaten, snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een grote pot. Snijd de paprika en ui in kleine blokjes en voeg ze toe aan de tomaten. Voeg laurierblad en zwarte peper toe.

2. Stap

Zet de pot op het fornuis en laat het 2 uur langzaam sudderen op een matig vuur. Roer af en toe om te voorkomen dat de groenten aanbranden. Als de lečo te dik is, voeg dan wat water toe.

3. Stap

Als alles klaar is, giet je het in vooraf voorbereide, gesteriliseerde potten. Sluit de potten onmiddellijk en laat ze afkoelen.

4. Stap

Controleer na het afkoelen van de potten of ze goed gesloten zijn. Als alles in orde is, kunt u de lečo op een donkere en koele plaats bewaren.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Ingemaakte Lecso

Ingemaakte Lecso is een geweldige manier om de zomeroogsten van paprika en tomaten te genieten het hele jaar door.

120
Notulen
5
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bereid eerst de groenten voor. Schil de tomaten, snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een grote pot. Snijd de paprika en ui in kleine blokjes en voeg ze toe aan de tomaten. Voeg laurierblad en zwarte peper toe.

2. Stap

Zet de pot op het fornuis en laat het 2 uur langzaam sudderen op een matig vuur. Roer af en toe om te voorkomen dat de groenten aanbranden. Als de lečo te dik is, voeg dan wat water toe.

3. Stap

Als alles klaar is, giet je het in vooraf voorbereide, gesteriliseerde potten. Sluit de potten onmiddellijk en laat ze afkoelen.

4. Stap

Controleer na het afkoelen van de potten of ze goed gesloten zijn. Als alles in orde is, kunt u de lečo op een donkere en koele plaats bewaren.

Ingrediënten
Belangrijkste ingrediënten
1 kg
Rijpe tomaten
1 kg
Paprika
2 stukjes
De Ui
Kruiden
2 stukjes
laurierblad
1 theelepel
gemalen zwarte peper