ADVERTENTIE

Bron :: dianazh from Getty Images

Ingelegde pruimen

Een traditionele seizoensgebonden traktatie die u het hele jaar door zal verrassen met zijn zoete en tegelijkertijd subtiel zure smaak. Het recept is eenvoudig en vereist niet veel ingrediënten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 2 kg Pruimen Toegevoegd aan
  • 1 kg suiker Toegevoegd aan
  • 12 l water Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Anjers Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Kaneel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

We wassen de pruimen, snijden ze doormidden en verwijderen de pitten.

2. Stap

We doen suiker, water, kruidnagels en kaneel in de pot en laten het koken.

3. Stap

Voeg pruimen toe aan de kokende siroop en kook 15 minuten.

4. Stap

We vullen de hete pruimen in voorverwarmde glazen, overgieten met siroop en sluiten ze onmiddellijk.

ADVERTENTIE
5. Stap

Laat de ingemaakte pruimen volledig afkoelen en bewaar ze op een koele en donkere plaats.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Ingelegde pruimen

Een traditionele seizoensgebonden traktatie die u het hele jaar door zal verrassen met zijn zoete en tegelijkertijd subtiel zure smaak. Het recept is eenvoudig en vereist niet veel ingrediënten.

90
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We wassen de pruimen, snijden ze doormidden en verwijderen de pitten.

2. Stap

We doen suiker, water, kruidnagels en kaneel in de pot en laten het koken.

3. Stap

Voeg pruimen toe aan de kokende siroop en kook 15 minuten.

4. Stap

We vullen de hete pruimen in voorverwarmde glazen, overgieten met siroop en sluiten ze onmiddellijk.

5. Stap

Laat de ingemaakte pruimen volledig afkoelen en bewaar ze op een koele en donkere plaats.

Ingrediënten
2 kg
Pruimen
1 kg
suiker
12 l
water
1 stukjes
Anjers
2 stukjes
Kaneel