:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/nl/recipe/AfIiUzjFUqQv6J0NGXI4/8001f6883a62caf8f4b73a79135ec9.jpeg)
Bron :: dianazh from Getty Images
Ingelegde pruimen
Een traditionele seizoensgebonden traktatie die u het hele jaar door zal verrassen met zijn zoete en tegelijkertijd subtiel zure smaak. Het recept is eenvoudig en vereist niet veel ingrediënten.
Ingrediënten
- 2 kg Pruimen
- 1 kg suiker
- 1⁄2 l water
- 1 stukjes Anjers
- 2 stukjes Kaneel
Laatste folders
Procedure
We wassen de pruimen, snijden ze doormidden en verwijderen de pitten.
We doen suiker, water, kruidnagels en kaneel in de pot en laten het koken.
Voeg pruimen toe aan de kokende siroop en kook 15 minuten.
We vullen de hete pruimen in voorverwarmde glazen, overgieten met siroop en sluiten ze onmiddellijk.
Laat de ingemaakte pruimen volledig afkoelen en bewaar ze op een koele en donkere plaats.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Ingelegde pruimen
Een traditionele seizoensgebonden traktatie die u het hele jaar door zal verrassen met zijn zoete en tegelijkertijd subtiel zure smaak. Het recept is eenvoudig en vereist niet veel ingrediënten.
We wassen de pruimen, snijden ze doormidden en verwijderen de pitten.
We doen suiker, water, kruidnagels en kaneel in de pot en laten het koken.
Voeg pruimen toe aan de kokende siroop en kook 15 minuten.
We vullen de hete pruimen in voorverwarmde glazen, overgieten met siroop en sluiten ze onmiddellijk.
Laat de ingemaakte pruimen volledig afkoelen en bewaar ze op een koele en donkere plaats.
Hoe heb je dit recept gemaakt?