ADVERTENTIE
Bron :: FB: Varenie je radosť
Ingelegde paprika in olie
Ingelegde paprika in olie is een geweldige manier om de smaak en prachtige kleur van paprika het hele jaar door te bewaren.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
6
Hoofdingrediënten
- 2 kg Rode paprika
- 1 l olijfolie
- 5 stukjes knoflook
Specerijen
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
We maken de paprika's schoon, verwijderen de zaadjes en snijden ze.
2. Stap
We pellen de knoflook en snijden deze in dunne plakjes.
3. Stap
In de pot verwarmen we olijfolie en voegen we paprika en knoflook toe.
4. Stap
We voegen zout en peper toe en mengen goed.
5. Stap
Kook op medium hitte voor 20 minuten, of totdat de paprika zacht is.
6. Stap
Laat de bereide paprika's afkoelen en verplaats ze dan naar glazen potten. Voeg olie toe en sluit af.
7. Stap
We bewaren het in de koelkast. Laat de pot minstens een uur voor het serveren uit de koelkast halen.