ADVERTENTIE

Bron :: Pexels from Pixabay

Huisgemaakte Italiaanse pasta met pesto

Dit recept voor zelfgemaakte Italiaanse pasta met pesto is een van mijn favoriete gerechten dat meerdere keren per maand op onze tafel belandt. Ze zijn smaakvol, vol van smaak en snel en gemakkelijk te bereiden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 400 g spaghetti Toegevoegd aan
  • 150 g Basilicumpesto Toegevoegd aan
  • 150 g kerstomaten Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
  • Parmezaanse kaas om te raspen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Kook de spaghetti in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar ik raad altijd aan om de spaghetti ongeveer een minuut korter te koken dan de tijd die op de verpakking staat.

2. Stap

Terwijl de pasta kookt, bak je de knoflookteentjes die je eerder in dunne plakjes hebt gesneden in een pan met olijfolie.

3. Stap

Voeg de doormidden gesneden kerstomaatjes toe als ze goudbruin beginnen te kleuren.

4. Stap

Bak even en voeg dan de pesto toe. Je kunt elke pesto gebruiken die je bij de hand hebt. Ik gebruik meestal basilicumpesto, een klassieker die nooit mislukt.

ADVERTENTIE
5. Stap

Verwarm de pesto met de knoflook en tomaten nog een paar minuten, 2-3 minuten, zodat de pesto wat zachter wordt en zich vermengt met de knoflook en tomaten. Voeg dan de gekookte en goed uitgelekte pasta toe en meng alles door elkaar. Als je denkt dat het te droog is, kun je een beetje van het water toevoegen waarin de pasta gekookt is.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Huisgemaakte Italiaanse pasta met pesto

Dit recept voor zelfgemaakte Italiaanse pasta met pesto is een van mijn favoriete gerechten dat meerdere keren per maand op onze tafel belandt. Ze zijn smaakvol, vol van smaak en snel en gemakkelijk te bereiden.

40
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Kook de spaghetti in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar ik raad altijd aan om de spaghetti ongeveer een minuut korter te koken dan de tijd die op de verpakking staat.

2. Stap

Terwijl de pasta kookt, bak je de knoflookteentjes die je eerder in dunne plakjes hebt gesneden in een pan met olijfolie.

3. Stap

Voeg de doormidden gesneden kerstomaatjes toe als ze goudbruin beginnen te kleuren.

4. Stap

Bak even en voeg dan de pesto toe. Je kunt elke pesto gebruiken die je bij de hand hebt. Ik gebruik meestal basilicumpesto, een klassieker die nooit mislukt.

5. Stap

Verwarm de pesto met de knoflook en tomaten nog een paar minuten, 2-3 minuten, zodat de pesto wat zachter wordt en zich vermengt met de knoflook en tomaten. Voeg dan de gekookte en goed uitgelekte pasta toe en meng alles door elkaar. Als je denkt dat het te droog is, kun je een beetje van het water toevoegen waarin de pasta gekookt is.

Ingrediënten
400 g
spaghetti
150 g
Basilicumpesto
150 g
kerstomaten
2 kruidnagel
Knoflook
zout
olijfolie
Parmezaanse kaas om te raspen