Bron :: Pixabay: rodeopix
Huisgemaakte boter
Dit recept leert je hoe je zelfgemaakte boter kunt maken van eenvoudige ingrediënten en zonder de noodzaak van ingewikkelde apparatuur. Zelfgemaakte boter is lekkerder en gezonder dan gekochte. Bovendien is het proces van het maken zeer bevredigend!
Ingrediënten
- 500 ml Smetana
Laatste folders
Procedure
Doe de room in een schone glazen pot en dek deze stevig af.
Laat het glas 6-8 uur op kamertemperatuur staan zodat de room kan verzuren.
Nadat de room is zuur geworden, plaats het in de koelkast voor 12 uur.
Neem na 12 uur in de koelkast een glas en begin het krachtig te schudden. Dit proces moet ongeveer 15-20 minuten duren.
Je zult weten wanneer de boter klaar is, wanneer er stukjes vaste boter in de pot beginnen te verschijnen.
Doe de geklaarde boter in een zeef en laat uitlekken. Zet de vloeistof (wei) opzij, die kan worden gebruikt in andere recepten.
Boter in koud water doen en roeren om resterende resten subboter te verwijderen. Herhaal deze operatie totdat het water helder is.
Neem de boter, doe het in een container en druk het stevig aan. De boter is nu klaar voor gebruik!