ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: rodeopix

Huisgemaakte boter

Dit recept leert je hoe je zelfgemaakte boter kunt maken van eenvoudige ingrediënten en zonder de noodzaak van ingewikkelde apparatuur. Zelfgemaakte boter is lekkerder en gezonder dan gekochte. Bovendien is het proces van het maken zeer bevredigend!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 500 ml Smetana Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Doe de room in een schone glazen pot en dek deze stevig af.

2. Stap

Laat het glas 6-8 uur op kamertemperatuur staan zodat de room kan verzuren.

3. Stap

Nadat de room is zuur geworden, plaats het in de koelkast voor 12 uur.

4. Stap

Neem na 12 uur in de koelkast een glas en begin het krachtig te schudden. Dit proces moet ongeveer 15-20 minuten duren.

ADVERTENTIE
5. Stap

Je zult weten wanneer de boter klaar is, wanneer er stukjes vaste boter in de pot beginnen te verschijnen.

6. Stap

Doe de geklaarde boter in een zeef en laat uitlekken. Zet de vloeistof (wei) opzij, die kan worden gebruikt in andere recepten.

7. Stap

Boter in koud water doen en roeren om resterende resten subboter te verwijderen. Herhaal deze operatie totdat het water helder is.

8. Stap

Neem de boter, doe het in een container en druk het stevig aan. De boter is nu klaar voor gebruik!

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Huisgemaakte boter

Dit recept leert je hoe je zelfgemaakte boter kunt maken van eenvoudige ingrediënten en zonder de noodzaak van ingewikkelde apparatuur. Zelfgemaakte boter is lekkerder en gezonder dan gekochte. Bovendien is het proces van het maken zeer bevredigend!

60
Notulen
1
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Doe de room in een schone glazen pot en dek deze stevig af.

2. Stap

Laat het glas 6-8 uur op kamertemperatuur staan zodat de room kan verzuren.

3. Stap

Nadat de room is zuur geworden, plaats het in de koelkast voor 12 uur.

4. Stap

Neem na 12 uur in de koelkast een glas en begin het krachtig te schudden. Dit proces moet ongeveer 15-20 minuten duren.

5. Stap

Je zult weten wanneer de boter klaar is, wanneer er stukjes vaste boter in de pot beginnen te verschijnen.

6. Stap

Doe de geklaarde boter in een zeef en laat uitlekken. Zet de vloeistof (wei) opzij, die kan worden gebruikt in andere recepten.

7. Stap

Boter in koud water doen en roeren om resterende resten subboter te verwijderen. Herhaal deze operatie totdat het water helder is.

8. Stap

Neem de boter, doe het in een container en druk het stevig aan. De boter is nu klaar voor gebruik!

Ingrediënten
500 ml
Smetana