ADVERTENTIE

Bron :: rimmabondarenko

Hollandse saus

Hollandse saus is heerlijk en rijk van smaak, ideaal om bij verschillende gerechten te serveren.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 stukjes Eidooiers Toegevoegd aan
  • 1 lepel Mosterd Toegevoegd aan
  • 150 g boter Toegevoegd aan
  • 2 lepels Witte wijn Toegevoegd aan
  • 1 lepel Citroensap Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen Zout Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur, zodra de boter is gesmolten, haal hem van het vuur.

2. Stap

Meng in een kom de eidooiers, mosterd, witte wijn en citroensap. Roer met een klopper tot de saus glad is.

3. Stap

Voeg geleidelijk de gesmolten boter toe aan het mengsel, blijf roeren zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

4. Stap

Voeg zout en zwarte peper toe naar smaak. Roer opnieuw.

ADVERTENTIE
5. Stap

De saus is klaar om te serveren. Je kunt het warm of afgekoeld serveren.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Hollandse saus

Hollandse saus is heerlijk en rijk van smaak, ideaal om bij verschillende gerechten te serveren.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur, zodra de boter is gesmolten, haal hem van het vuur.

2. Stap

Meng in een kom de eidooiers, mosterd, witte wijn en citroensap. Roer met een klopper tot de saus glad is.

3. Stap

Voeg geleidelijk de gesmolten boter toe aan het mengsel, blijf roeren zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

4. Stap

Voeg zout en zwarte peper toe naar smaak. Roer opnieuw.

5. Stap

De saus is klaar om te serveren. Je kunt het warm of afgekoeld serveren.

Ingrediënten
2 stukjes
Eidooiers
1 lepel
Mosterd
150 g
boter
2 lepels
Witte wijn
1 lepel
Citroensap
1 Knijpen
Zout
1 Knijpen
gemalen zwarte peper