ADVERTENTIE

Bron :: from ildipapp from Canva

Hollandaise saus voor asperges

Een aangename toevoeging aan gegrilde asperges of zelfs als een saus voor geroosterde vis. Deze Hollandse saus is romig, zurig en heeft een subtiele citroensmaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Saus

  • 3 stukjes Dooiers Toegevoegd aan
  • 150 g Boter Toegevoegd aan
  • 1 stukjes citroen Toegevoegd aan
  • 1 en Zout Toegevoegd aan
  • 1 en Wit versgemalen peper Toegevoegd aan

Asparagus

  • 500 g Verse asperges Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Bereid alle ingrediënten voor.

2. Stap

Smelt de boter in een waterbad.

3. Stap

Meng de dooiers met een beetje citroensap.

4. Stap

Voeg de dooiers toe aan het waterbad en roer tot je een glad mengsel krijgt.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg vervolgens beetje bij beetje gesmolten boter toe aan het mengsel en roer tot je een zachte, romige saus krijgt.

6. Stap

Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.

7. Stap

Schil de asperges, kook ze heel kort in kokend water en gril ze vervolgens op de grill of in een pan. Serveer de asperges met de voorbereide saus.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Hollandaise saus voor asperges

Een aangename toevoeging aan gegrilde asperges of zelfs als een saus voor geroosterde vis. Deze Hollandse saus is romig, zurig en heeft een subtiele citroensmaak.

20
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bereid alle ingrediënten voor.

2. Stap

Smelt de boter in een waterbad.

3. Stap

Meng de dooiers met een beetje citroensap.

4. Stap

Voeg de dooiers toe aan het waterbad en roer tot je een glad mengsel krijgt.

5. Stap

Voeg vervolgens beetje bij beetje gesmolten boter toe aan het mengsel en roer tot je een zachte, romige saus krijgt.

6. Stap

Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.

7. Stap

Schil de asperges, kook ze heel kort in kokend water en gril ze vervolgens op de grill of in een pan. Serveer de asperges met de voorbereide saus.

Ingrediënten
Saus
3 stukjes
Dooiers
150 g
Boter
1 stukjes
citroen
1 en
Zout
1 en
Wit versgemalen peper
Asparagus
500 g
Verse asperges