:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/PmmG927b7UNkp6LG8qWa/9eaa3b099dc63a9d04fc3d1c2e9776.jpeg)
Bron :: from ildipapp from Canva
Hollandaise saus voor asperges
Een aangename toevoeging aan gegrilde asperges of zelfs als een saus voor geroosterde vis. Deze Hollandse saus is romig, zurig en heeft een subtiele citroensmaak.
Ingrediënten
Saus
- 3 stukjes Dooiers
- 150 g Boter
- 1 stukjes citroen
- 1 en Zout
- 1 en Wit versgemalen peper
Asparagus
- 500 g Verse asperges
Laatste folders
Procedure
Bereid alle ingrediënten voor.
Smelt de boter in een waterbad.
Meng de dooiers met een beetje citroensap.
Voeg de dooiers toe aan het waterbad en roer tot je een glad mengsel krijgt.
Voeg vervolgens beetje bij beetje gesmolten boter toe aan het mengsel en roer tot je een zachte, romige saus krijgt.
Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.
Schil de asperges, kook ze heel kort in kokend water en gril ze vervolgens op de grill of in een pan. Serveer de asperges met de voorbereide saus.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Hollandaise saus voor asperges
Een aangename toevoeging aan gegrilde asperges of zelfs als een saus voor geroosterde vis. Deze Hollandse saus is romig, zurig en heeft een subtiele citroensmaak.
Bereid alle ingrediënten voor.
Smelt de boter in een waterbad.
Meng de dooiers met een beetje citroensap.
Voeg de dooiers toe aan het waterbad en roer tot je een glad mengsel krijgt.
Voeg vervolgens beetje bij beetje gesmolten boter toe aan het mengsel en roer tot je een zachte, romige saus krijgt.
Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.
Schil de asperges, kook ze heel kort in kokend water en gril ze vervolgens op de grill of in een pan. Serveer de asperges met de voorbereide saus.
Hoe heb je dit recept gemaakt?